Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 26. 5. 2020.

| Društvo

Medicinari iz Aleksinca strahuju od otkaza, u Ministarstvu tvrde da niko neće ostati bez posla

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
korona
U Ministarstvu tvrde da niko neće ostati bez posla; ilustracija; foto: Vanja Keser

Zdravstveni radnici koji su prema naredbi Ministarstva zdravlja krajem marta angažovani zbog epidemije virusa korona u Opštoj bolnici u Aleksincu tvrde da su nakon dva meseca rada pred otkazom. Zato apeluju da država ispuni obećanje i zaposli ih. Nadležni iz aleksinačke bolnice o tome ćute, zvaničan odgovor nije stigao ni iz Ministarstva zdravlja, ali je portparol novinarima rekao da je odgovor kratak i jasan - niko neće ostati bez posla.

Novinari Južnih vesti su još pre dve nedelje poslali pitanja Opštoj bolnici u Aleksincu o zapošljavanju medicinara koji su dobili posao tokom epidemije korone.

Odgovor nije stigao, ali jeste apel zdravstvenih radnika, koji su, kako kažu, radili kada je bilo najteže, a sada im preti otkaz. U Opštoj bolnici su angažovani 27. marta, dan nakon naredbe Ministarstva zdravlja da se na neodređeno vreme zaposle lekari i medicinske sestre i tehničari po hitnom postupku.

Sada se nalazimo pred problemom u smislu prekida radnog odnosa i to nakon navršenih 2 meseca. Zato Vam se obraćamo sa molbom i apelom za pomoć kako bi se problem koji imamo rešio. Odazvali smo se na poziv kada je usled pandemije virusom Corona našoj državi bilo najteže i kada je naš zdravstveni sistem bio pod velikim pritiskom - navode radnici u pismu.

Takođe navode da su bili na prvoj liniji odbrane od virusa, te da bi opet učinili isto, jer su radili ono za šta su se školovali, a ponosni su na pruženu pomoć stanovnicima Aleksinca, kao i državi i zdravstvenom sistemu.

Aleksinac je u jeku epidemije bio i treći po broju obolelih od virusa, nakon Beograda i Niša, podsećaju, a zaposleni kažu da ipak nisu dobili obećane ugovore, ali ni platu za svoj rad. U pismu koje je takođe stiglo do novinara Južnih vesti postavljaju i brojna pitanja za nadležne koji su im obećavali posao tokom borbe sa virusom.

Da li je u pitanju lažna vest Ministarstva o zapošljavanju ili je reč o samovolji direktora? Da li je mladi kadar iskorišćen kada je zdravstveni sistem bio u kolapsu, a sada će svi biti potapšani po ramenu i ispraćeni kućama praznih džepova, sa evidencionim kartonima iz Nacionalne službe za zapošljavanje, gde će i dalje čekati na posao ili možda neku novu epidemiju, da bi ih se nadležni ponovo setili... - pitaju medicinari.

Novinari su pitanja ponovo poslali Opštoj bolnici, ali odgovora i dalje nema, a direktor Goran Vidić na poruke i pozive ne odgovara. Zvaničan odgovor nije stigao ni od Ministarstva zdravlja, ali je portparol rekao da na ova pitanja može i usmeno da odgovori:

Kratak je odgovor: niko neće ostati bez posla - tvrdi portparol Ministarstva.

Ostaje nepoznato koliko je lekara i medicinskih sestara i tehničara angažovano u aleksinačkoj Opštoj bolnici tokom epidemije i koliko njih će dobiti posao na neodređeno vreme i kada.

Podsetimo, i u Kliničkom centru u Nišu su tokom epidemije zaposleni novi radnici, više od 200 medicinara je dobilo posao na tri meseca, a nadležni su rekli da će posao za stalno dobiti najbolji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoki ajduk

    08:02 // 27. 5. 2020.

    Nemate razloga za brigu, bićete zeznuti svakako, nemam pojma kako vam je palo na pamet da će biti drugačije.

  • nisliski mohikanac

    18:22 // 26. 5. 2020.

    sigurno da niko nece ostati bez posla od njih.pa ne bi bilo uredu da ih tako izbace sada.nisu oni takvi.sigurna su radna mesta dok ne prodju izbori!!!

  • Posmatrac

    17:57 // 26. 5. 2020.

    Pa Vučić je obećao da će dobiti stalni adni odnos i doktori yaposleni u Kliničkom centru Niš, a koji su zaposleni u Kovid bolnicama na određeno vreme od 3 meseca, i to oni koji su najbolji, ali se postavlja pitanje ko to ocenjuje . Zar nije dovoljno da su radili u vreme najače epidemije i to direktno sa tesko obolelima, a za to vreme tatini sinovi su bili na bolovanju i setali se po Gradu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: