Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 13. 4. 2020.

| Društvo

Medicinari, policajci i vojnici lečiće se od korone u Niškoj Banji

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
institut niska banja
Institut Niška banja izlazi iz kovid sistema; foto: JV

Zdravstveni radnici, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, odbrane, kao i Vojske Srbije, koji su u borbi sa koronom zaraženi ovim virusom lečiće se u banjama. Za to je spreman Institut u Niškoj Banji koji ima 144 kreveta, kaže direktorka Marina Deljanin Ilić, prvi pacijenti očekuju se danas, ali ne zna koliko će ih biti.

Krizni štab je odlučio da se oni koji su na prvoj liniji odbrane od virusa korona, a zaraženi su na zadatku, leče u srpskim banjama.

Za region južne Srbije izabrana je Niška Banja, koja je danas otvorena za prijem i spremna da primi prve pacijente.

Imamo 144 kreveta. Nisu stigli još prvi pacijenti, očekujemo, to se radi u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, sve ima svoj protokol. To je prema rešenju Vlade - za zdravstvene radnike, pripadnike Vojske i MUP-a. Sve je potpuno spremno, oprema, osoblje, a imamo i volju, snagu i entuzijazam, sve smo spremili u vrlo kratkom roku - kaže direktorka Instituta "Niška Banja".

Kaže da još uvek ne zna koliko će pacijenata stići.

Osoblja ima dovoljno, dodaje, a do sada je Institut 6 internista poslao u Klinički centar Niš na ispomoć, kao i rendgen i dva EKG aparata u privremenu bolnicu u hali "Čair", a direktorka kaže da će sve vratiti u Nišku Banju ako im bude neophodno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    20:08 // 13. 4. 2020.

    Čime su lekari iznad ostalih? Pa po svemu. Možete da budete ljuti, sujetni ili šta već ali svi završite kod lekara i tada niko ne priča ni o korupciji niko čemu. Nego se uzda u do tada pljuvanog lekara. I onda kada vam bude bolje opet pljujete. Ali ako to je do vas nije do lekara nije ni do čokolade ni do cega. Znam teško je razumeti i ne morate. Udrite minusa google lekari sad.

  • Nishki

    19:26 // 13. 4. 2020.

    Neki ce koji sluze slepo vodji u banju (izuzimam zdravstvene radnike) a neki cete koji ne sluzite slepo vodji u cair. Tako isto ta policija i vojska ima pravo na jeftine stanove, ista ta policija i vojska ima beneficije, moze sve ako si poslusan i pokoran vodji. A ostali gradjani druge neke struke, rade po ceo dan neki i vikendom bez beneficija, bez jeftinih stanova i drugih povlastica. Pa gasajte

    • Giga

      00:23 // 14. 4. 2020.

      Pa ako misliš da rade jednostavan i lak posao, izvoli prijatelju navuci čizme, stavi opasač pa na teren.

    • Filip

      12:44 // 15. 4. 2020.

      Naravno i treba da imaju benificije i da budu povlasceni u svemu. Policija i vojka je stub svake drzave,bez njih nema ni drzave.

  • voda izvor

    19:04 // 13. 4. 2020.

    Ne znam, sta kome u ovoj zemlji nije jasno? Postoje gradjani prvog i drugog reda. Ovi prvi imaju prava na sve, ovi dugi nemaju nikakva. Isto kao i u "normalnim uslovima".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: