Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 17. 5. 2023.

| Društvo

Medicinska sestra iz Niša najbolja u Srbiji

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Dragana Janković
Priznanje Dragani Janković za izuzetan doprinos profesiji; foto: PU "Pčelica"

Medicinska sestra iz vrtića “Bambi” Dragana Janković dobitnik je nagrade “Najbolja medicinska sestra u 2022. godini” koje dodeljuje Savez udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije. Dragana kaže da je ponosna na svoj uspeh i nada se da će njeno priznanje biti podstrek mlađim kolegama.

dragana janković "Iza ove nagrade stoji 18 godina rada"; foto: PU "Pčelica" Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara, Dragani Janković uručeno je priznanje za izuzetan doprinos profesiji na svečanoj akademiji u Vršcu, gde je održan Nacionalni kongres medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije. Nagradu je, pored Dragane, dobilo još 11 njenih koleginica iz cele Srbije, a ona kaže da je srećna i ponosna na sebe.

Iza ove nagrade stoji 18 godina rada, to je velika čast i zadovoljstvo. Ujedno je i velika odgovornost i ja se nadam da ću biti dobar primer mladim sestrama. Meni lično nagrada mnogo znači, ali znači i ustanovi i vrtiću gde radim jer je ona rezultat dugogodišnjeg povećenog i profesionalnog rada - ističe Dragana.

pčelica Zajedno stvaraju pozitivnu oazu za decu; foto: PU "Pčelica" Zajedno sa kolegama iz vrtića “Bambi” i Predškolske ustanove “Pčelica”, kako kaže Dragana, nastaviće da radi na stvaranju bezbednog, sigurnog i srećnog okruženja za decu.

Čovek mora da uloži celo svoje biće u ono što voli. Ja brinem o zdravlju dece, ali ni meni ni mojim kolegama to nije samo posao. Nas pokreće ljubav prema deci, a sa tim se rodiš, i naš vrtić je zato mala porodica. Jako važno da svi funkcionišemo kao tim, da se međusobno dogovaramo, sarađujemo, razmenjujemo iskustva i na osnovu toga stvaramo povoljnu i pozitivnu oazu za dete koje nam je predato na čuvanje - kaže Dragana.

Osim što radi u vrtiću, Dragana Janković je koordinator projekta “Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dan roze majica” koji je zvanično predstavljen kao jedini ciljani i tematski projekat na temu prevencije nasilja u predškolskim ustanovama Srbije.

Pored toga, koordinira humanitarnim akcijama NURDOR-a za pomoć deci hemato-onkološkim pacijentima, kooridinator je akcije “Drug nije meta“ i član Tima ustanove za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja i diskriminacije i Tima za profesionalni razvoj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zvonko

    14:19 // 23. 5. 2023.

    Dragana je zaslužila ovo priznanje.Nije lako raditi sa djecom,pogotovu u ovo ludo vreme gđe su roditelji vrlo pristrasni i nepristupačni.Ovo je uspjeh i za sam grad.Čestitam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: