Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 29. 9. 2015.

| Društvo

Medicinska zabranila mini suknje, štikle, šortseve...

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Kodeks oblačenja
Mini suknje zabranjene učenicama škole; foto: flickr/Geneva Vanderzeil apairandasparediy.com

Kako će izgledati u školi i na praktičnoj nastavi, đaci niške Medicinske škole moraće pažljivo da biraju jer više u obzir ne dolaze iscepane farmerice, majice na bretele, bluze sa dubokim dekolteom, otkrivenim stomakom ili leđima, ali i dugi nokti i jaka šminka.

Ove i još drugih obaveza propisuje Pravilnik koji će od ove školske godine važiti i za zaposlene, roditelje đaka i druge posetioce škole "Dr Milenko Hadžić".

Njegovo donošenje zaposleni su jednoglasno podržali na pedagoškom kolegijumu i nastavničkom veću posle čega je Pravilnik o izgledu i odevanju učenika, zaposlenih i posetilaca Medicinske škole usvojio i Školski odbor.

Kako objašnjava direktor Svetislav Mladenović, đaci nisu jedini koji su u školu, kako on ocenjuje, dolazili neprimereno obučeni, već je bilo "slučajeva nakaradnog oblačenja" i kod onih koji treba da vaspitavaju.

Došao je otac deteta u šortsu i majici na bretele. Kada sam mu rekao da je nepristojno obučen, rekao mi je da pogledam kako su obučeni đaci. Pa oni se ugledaju na svoje roditelje! - kaže direktor.

Ovaj slučaj je, kako kaže, jedan od nekoliko koji je doveo do toga da se ideja od pre nekoliko godina konačno sprovede u delo.

Pravilnik Pravilnik propisuje šta je primereno, a šta neZato u školskoj zgradi i na nastavi u Domu zdavlja ili Kliničkom centru đake Medicinske više nećete zateći u helankama, šortsevima, mini suknjama, pantalonama sa spuštenim strukom, u providnoj odeći, japankama ili cipelama sa visokom potpeticom.

U školi je zabranjeno i nošenje kapa, kačketa i kapuljača, ali i odeće sa uvredljivim natpisima ili slikama i navijačkim motivima.

Devojčicama, koje čine više od 80 % đaka ove škole, skrenuta je pažnja i da ne stavljaju upadljivu šminku i ne nose dugu puštenu kosu ili šiške preko očiju.

U skladu sa poslovima koje će naši đaci obavljati, a to su medicinske sestre, farmaceutski i fizioterapeutski tehničari, treba da ih naučimo kako da poštuju pacijente i ustanove u kojima će raditi. Ako ih mi tome ne naučimo, ko će? - pita direktor Mladenović.


Da li je Pravilnik prestrog?

Ova ideja se ne dopada svim đacima jer smatraju da su pravila ipak prestroga.

U redu je za mini suknje, gola leđa i stomake, ali zašto ne mogu u helankama na fizičko ili da nosim puštenu kosu ako mi je uredna? - pita jedna učenica III razreda.

Njenom drugu smeta što više u školi neće moći da nosi duksericu u bojama svog omiljenog fudbalskog kluba.

Ipak je preterano sve to - kaže đak II razreda. 

Kako kaže direktor, oni koji ne ispoštuju Pravilnik neće biti disciplinski kažnjeni. Prvo će uslediti opomena dežurnog nastavnika ili razrednog starešine, a ako se slučaj ponavlja, đak će biti poslat kući da se presvuče.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • daki

    13:21 // 2. 10. 2015.

    A dredovi, crazy color, pirsing u nosu, undercut i čirokana?

  • Republika Juzna Srbija

    11:37 // 2. 10. 2015.

    Samo napred! Pozdravljam odluku! Konacno malo ukusa i cevilizacije da se unese u prostakluk naseg propalog i totalno demoralnog drustva! A to bi isto trebalo da se propise i u bolnicama i ostalim drzavnim ustanovama.

  • misko

    22:19 // 30. 9. 2015.

    A kodeks za nastavno osoblje? U jednoj gimnaziji počev od direktorke koja pokazuje batake, pa do pojedinih profesorki i profesora - užas. Deca ih snimaju krišom na časovima. Razredna moga sina dolazi i na roditeljske neukusno obučena. Za pojedinim profesorkama plače pornić.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: