Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:43, 14. 1. 2019.

| Društvo

Medijacijom pred niškim sudovima najčešće rešavani sporovi iz komunalnog sektora

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
sud
Zahvaljuju se svim učesnicima u medijaciji; foto: arhiva JV

Sporovi koji se odnose na dugovanja građana za komunalije i potraživanja radnika prema Gorici su među onima koji su uspešno rešeni medijacijom tokom prošle godine pred Osnovnim i Višim sudom u Nišu. Ukupno ih je, kako su saopštili iz Osnovnog suda, bilo 115 rešenih na ovaj način.

Da se sporovi u ova dva preduzeća u tolikom broju reše na alternativni način, dodaju, doprinelo je to što su potpisani protokoli o saradnji između ovih sudova i Objedinjene naplate i Gorice.

Veliki broj sporova koji je uspešno rešen u postupku medijacije se odnosi na dugovanja koja građani imaju prema JKP Objedinjena naplata, kao i potraživanja radnika prema JKP Gorica, budući da su zaključeni Protokoli o saradnji između Višeg i Osnovnog suda sa navedenim komunalnim preduzećima – saopšteno je iz Osnovnog suda.

Služba za medijaciju - podršku alternativnom rešavanju sporova nalazi se u zgradi suda, u kancelariji 289. Iz suda dodaju da se sve neophodne informacije mogu se dobiti putem telefona 018/504-031 i 018/504-157.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Moja domovina

    15:55 // 14. 1. 2019.

    Pocelo je tako sto smo prvo stedeli. Imali stedne knjizice.

  • Pedro

    15:26 // 14. 1. 2019.

    Trosili na kafanu i provode pa sad dugovi. Kao nasa drzava. Daje pare na sta treba i ne treba, pa gradjani krivi i ispastaju.

  • Cudo

    14:46 // 14. 1. 2019.

    Mala "bara" a mnogo problema.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: