Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 12. 12. 2012.

| Društvo

"Medijana" deli so za sneg

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
f

JKP "Medijana" iz Niša odobrava skupštinama stanara određenu količinu soli za čišćenje snega, a Komunalna policija apeluje na savesno ponašanje.

U "Medijani" kažu da na terenu trenutno ima 9 ekipa koje uklanjaju sneg sa mostova, pešačkih prelaza i autobuskih stajališta, a da je zbog velikog angažovanja komunalnih preduzeća, kojima se sinoć pridružila i Niskogradnja, Niš u boljem stanju od većine gradova u Srbiji.

- Upotrebljene su do sada najveće količine soli, a "Medijana" dodatno, uz zahtev, odobrava skupštinama stanara po jedan džak ukoliko im je potrebno za površinu ispred zgrade - kaže Bratislav Vučković, zamenik generalnog direktora ovog komunalnog preduzeća.

On je skrenuo pažnju građanima da uklone velike količine snega sa trotoara i ispred svojih radnji.

U Komunalanoj policiji podsećaju da je propisana kazna za neočišćen sneg na trotoarima i površinama ispred kuće od 2.500 do 30.000 dinara, dok se za pravna i fizička lica kreće od 50.000 do 500.000, koliko je propisano i za skupštine stanara.

Oni apeluju na građane da ne čekaju potpuni prestanak padavina, već da što pre krenu sa ćišćenjem zbog svoje i bezbednosti prolaznika, a dodaju da policija u većini slučajeva prvo pristupa usmenom upozorenju, a tek onda pisanju propisane novčane kazne.

Građani koji čiste sneg ispred svojih kuća kažu da im niska temperatura predstavlja problem jer je ispod snega i sloj leda, a da je dodatno problematično to što ga većina njih, neznajući šta će, izbacuje na ulicu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mihajlo 77

    09:06 // 17. 12. 2012.

    Niš je najgore očišćen grad u Srbiji! Pogledajte slike ostalih gradova u zemlji, Beograd, Vršac, Smederevo, Kraljevo, Subotica itd. Sve ulice i putevi su čisti, a pogledajte Mokranjčevu, Bubanj i Pantelej kao da smo u Sibiru, a ne u Srbiji!

  • Mrako

    16:47 // 12. 12. 2012.

    Jeste, bacena je velika kolicina soli, samo to i nista vise. Pa ceo grad je neociscen, kamioni-grtalice prolaze samo bulevarima, a skrenes li u neku manje prometnu ulicu, stices utisak kao da si u Sibiru. Sta radi ta zimska u Nisu. Beograd skoro ceo ociscen a so se dovozi stanarima ispred kuce, jedino ovde niko nista ne radi, o neociscenim trotoarima i da ne govorim. Cinjenica je da ljudi slabo ciste ispred svojih kuca i stanova, ali kad preduzece nadlezno za ciscenje snega ne radi svoj posao, sta tek od gradjana ocekivati!!!

  • Milena

    12:52 // 12. 12. 2012.

    Velika količina soli je bačena na ulicama grada Niša, taj podatak sam našla ovde http://www.jkpmediana.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=114
    A pored toga i ovo deljenje soli.
    Svaka cast! :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: