Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 21. 6. 2018.

| Društvo

"Medijana fest" - od Garavog sokaka do turbo-folka po sumnjivim kriterijumima

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
Opština Medijana
Nazvali ga Kulturno leto, pa se predomislili; foto: JV/J. C. M.

Kulturno-umetničkim programom i koncertom Garavog sokaka 22. juna, kako navode u Opštini Medijana, zvanično će biti otvoren "Medijana fest", koji će trajati do 14. jula. Za to vreme, građane će iz Parka Svetog Save uveseljavati i Lutajuća srca, Boris Režak, Oliver Katić, Đuvegije, kao i bend Posetioci. Ove izvođače su u Opštini tenderom predvideili još početkom juna, ali po kojim kriterijumima su oni birani, predsednik Opštine je odbio da komentariše.

konkursna dokumentacija U konkursnoj dokumentaciji bila navedena i satnica kada bi bendovi trebalo da nastupeNaredna 3 vikenda, muzičari različitih žanrova nastupaće u Parku Svetog Save, a građani će, prema dokumentaciji, za to platiti oko 2 miliona dinara. Na javnoj nabavci se kao jedini ponuđač javila firma Scena ASM, jer je ispunjavala neophodan uslov javne nabavke - da ima sklopljen ugovor o poslovnoj saradnji sa traženim izvođačima.

Pravo na učešće u postupku predmetne javne nabavke ima ponuđač koji ispunjava dodatne uslove za učešće u postupku javne nabavke i to: da ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji ili ovlašćenje o zastupanju sa muzičkim izvođačem/muzičkom grupom za predmetnu javnu nabavku - navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Inače, prema konkursnoj dokumentaciji i ranijim najavama, ova manifestacija trebalo da se zove Kulturno leto, ali je Opština Medijana odlučila da promeni naziv u Medijana fest.

Predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić odbio je da odgovori na pitanja novinara Južnih vesti ko je i po kojim kriterijumima birao muzičare koji će nastupati na festivalu. Pored toga, odbio je da prokomentariše potencijalno ograničavanje konkurencije javnom nabavkom na koju je mogao da se javi samo ponuđač koji sarađuje sa traženim izvođačima.

Umesto odgovora, Kocić je novinare uputio na svoju portparolku Dušanku Kitanović.


Komentar predsednika Opštine se “krije” u dokumentaciji

nebojsa kocicc Kocićeva portparolka kaže da se tražene informacije nalaze u dokumentaciji: Vanja KeserNi njegova portparolka nije odgovorila na nekoliko prostih novinarskih pitanja već je tražila da novinari ispoštuju "adekvatnu formu propisanu Zakonom", iako nijedan zakon ne propisuje tako nešto.

Kitanovićeva je nakon prepiske sa novinarom putem mejla, rekla da misli na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, dodavši da postoje dokumenta u kojima se navodno nalazi Kocićev komentar.

S obzirom na to da tražite informacije sadržane u dokumentu, a koji se tiče tendera, molim Vas da mi pošaljete zahtev u skladu sa zakonom, kako bi Vam odgovore dostavila na vreme - napisala je Kitanovićeva u jednom od mejlova.

Nakon ovoga su novinari zvaničnim zahtevom zatražili dokumentaciju u kojoj je sadržana Kocićeva izjava.


Deo odgovora stigao nakon objavljivanja teksta

Nakon što su Južne vesti objavile tekst, portparolka Kitanovićeva poslala je deo odgovora na postavljena pitanja.

Lista izvođača za Medijanino kulturno leto sastavljena je na osnovu dogovora sa članovima Veća Gradske opštine Medijana i Odluke Veća, a saglasno potrebi da budu zadovoljeni ukusi najšire publike, sa akcentom na angažovanju niških muzičkih snaga - napisala je Kitanovićeva.

Ipak, Kitanovićeva je dodala da će dokumenta traženom zahtevom, Opština Medijana dostaviti u Zakonom propisanom roku.

* Tekst je naknadno izmenjen jer su odgovori iz Opštine stigli nakon njegovog objavljivanja.

- Petak, 22. jun 2018. Garavi sokak, od 22 do 24 sata;

- Subota, 23. jun 2018. Boris Režak od 21 do 23 sata;

- Petak, 29. jun 2018. Bend Posetioci od 21 do 23 sata;

- Subota, 30. jun .2018. Lutajuća Srca od 21 do 23 sata;

- Petak, 13. jul 2018. Orkestar Đuvegije sa gostima;

- Subota,14. jul 2018. Oliver Katić od 21 do 23 sata;

- U okviru Medijaninog kulturno sportskog leta 2018. na Amfiteatru na keju 8. i 9. jula biće održani Revijalni kik-boks mečevi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ugradnja

    12:33 // 22. 6. 2018.

    Niske snage? Boris rezak je nislija isto kolko i gradonacelnik nam...

  • Buki

    22:03 // 21. 6. 2018.

    Zahvalio bih se gradskom vecu sto su izabrali Olivera Katica. Mislim, treba coveka promovisati. Jes da to traje vec duze vrema ali kad tad postace covek poznat

    • Prdomir Petarda

      07:38 // 22. 6. 2018.

      E vala ako si mu rekao. Neka taj nepoznati Oliver zna da poznati Buki kaže da je on nepoznat :-)))) Nego... Šta bi to neko trebalo da uradi da zadovolji tvoje kriterijume i istančani muzički ukus? :-) Oliver je otprilike jedino što valja na ovoj listi...

  • Numancia

    18:35 // 21. 6. 2018.

    Predsednik brzo uci!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: