Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:18, 27. 12. 2013.

| Društvo

Medijana nagradila stipendiste Fonda "Sveta Petka"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Stipendisti-Medijana.JPG
Nagrađeni stipendisti Fonda "Sveta Petka" (foto: sajt GO Medijana)

Jedanaest najboljih studenata dobilo je godišnje stipendije, a devet mladih koji su postigli izuzetne rezultate u umetnosti, nauci, kulturi i sportu nagrađeni su jednokratnom pomoći iz Fonda "Sveta Petka".

Stipendija studentima iznosi 10.700 dinara mesečno, dok su dobitnici jednokratne pomoći nagrađeni sa po 30.000 dianara.

Pravo da se prijave na konkurs Fonda "Sveta Petka" imali su uspešni studenti tehničkih, prirodnih i društvenih nauka Univerziteta u Nišu, kao i nagrađivani naučnici, umetnici i sportisti, koji žive u opštini Medijana.

Kako je na dodeli ovih priznanja rekao predsednik Opštine Medijana Nebojša Krstić, ova opština je narednu 2014. godinu proglasila "godinom deteta" zbog čega će iz opštinskog budžeta u 2014. za decu biti izdvojeno 10 miliona dinara.

Krstić je pozvao mlade ljude, udruženja i organizacije da potraže podršku Opštine za svoje ideje i projekte.


Nagrađeni

Studentske stipendije dobili su Aleksandar Dinčić, student druge godine Ekonomskog fakulteta, Milica Spasić sa Elektronskog fakulteta, Tijana Todorović sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Marija Curk sa Fakulteta umetnosti, Nina Miladinović sa Filozofskog fakulteta, Ana Curk sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, Vladimir Mitrović sa Mašinskog fakulteta, Sonja Janković sa Medicinskog fakulteta, Ivana Kostić sa Medicinskog fakulteta, Katarina Živković sa Prirodno-matematičkog fakulteta i Luka Anđelković sa Pravnog fakulteta.

Kao uspešni u oblasti nauke, nagrađeni su Žarko Ranđelović, učenik 4. razreda Gimnazije "Svetozar Marković" koji je postigao značajne rezultate na takmičenjima iz matematike na međunarodnim takmičenjima, Mladen Dejanović, koji je uspešan na državnim takmičenjima iz osnova ekonomije, istorije, ali i u karateu, Bratislav Bečejski, doktorand na Filozofskom fakultetu i Vladan Mihajlović, učenik 1. razreda Gimnazije "Bora Stanković".

Uspehom u umetnosti ovu stipendiju zaslužili su Uroš MilojevićStefan Mladenović, studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Prištini na odseku drame i smeru za glumu.

Sportisti kome je dodeljena ova pomoć su Marko Božinović, koji je 7 godina bavi plivanjem i kao reprezentativac učestvovao je na Olimpijadi za mlade, Mitar Dugalić, kik-bokser Kluba "Konstantin" i Nikola Stefanović, učenik Gimnazije "Bora Stanković" i član Streličarskog kluba "Niš". 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Janackovic

    18:41 // 27. 1. 2015.

    Kandidatu za stipendiju ciji je prosek na fakultetu 9.8 a DESET na doktorskim studijama su poslali:"Vas zahtev za vantelesnu oplodnju je odbijen zbog nepotpune dokumentacije".Teska prevara!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: