Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 10. 6. 2022.

| Društvo

Medijana neće odgovornost za oštećenu fontanu: TON bio organizator skupa, gradske uprave odobrile

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
fontana niš lj. j.
Deo mlaznica još u kvaru; foto: T. T.

Nakon što je gradonačelnica Niša okrivila oltajmere za oštećenu fontanu u centru grada, a gradske opštine za nemar i neodgovornost, dokumenta pokazuju da je organizator skupa Turistička organizacija Niš i da je odobrenje dao upravo Grad, odnosno dve gradske uprave.

Zbog kvara koji je navodno nastao tako što su oltajmeri prelazili preko fontane, a za koji gradonačelnica kaže da postoje snimci, Sotirovski je upitala ko će platiti štetu i saopštila da će Grad popravku naplatiti od transfera gradskim Opštinama. VAK-0204 Skup oldtajmera u centru Niša; foto: Vanja Keser

Iako gradonačelnica krivi oldtajmere, a Opštinu Medijana poziva na odgovornost, dokumenta govore da je plato ispred Čairske česme, Gradske kuće i hotela “Park”, za održavanje manifestacije “3. niški oldtajmer skup”, izdat Turističkoj organizaciji koju zastupa Dragana Petković, v. d. direktora.

Po isteku odobrenog roka korisnik zauzete površine javne namene je dužan da istu očisti i dovede u prvobitno stanje, a predmete i stvari u svrhu zauzeća ukloni i prestane sa korišćenjem - stoji u rešenju.

dokument TON organizator manifestacije; foto: printscreenIz dokumenata se vidi i da odluka o izdavanju javne površine, a koju je izdala Opština Medijana, nije izdata samostalno već uz dozvolu i saglasnost dve gradske uprave, Uprave za građevinarstvno i i Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske nadzore.

Na prekor gradonačelnice, iz Opštine Medijana kažu da je u pravno formalnom i administrativnom smislu organizator predmetnog skupa Turistička organizacija Niša i da Udruženje oldtajmera prema podacima iz zahteva TON-a čak nije ni suorganizator predmetnog skupa.

Za komentar je upitana i Dragana Petković, v. d. direktora u Turističkoj organizaciji, ali do objavljivanja ovog teksta nije stigao odgovor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VukVuk

    17:18 // 13. 6. 2022.

    Da je Ackan pohvalio skup , pobili bi se da se dodvore ko je najviše zaslužan, ali posto se nešto pokvarilo, niko nije to orgamizovao . Cirkus . Da ne bese oštećene fontane, ne bismo ni znali da smo mogli da vidimo te stare lepotane .

  • Nikola Petrović

    18:45 // 11. 6. 2022.

    Kud su im komunalni redari, da i od njih ima koristi. Da sačuvaju ruglo od fontane.

  • Miki Andric

    18:12 // 11. 6. 2022.

    Kada bismo nju okrivili za sve lose sto je uradjeno u ovom nasem gradu i trg kod mosta bi bio mali da se sve ispise!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: