Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 26. 1. 2017.

| Društvo

Medijana se dogovorila sa ugostiteljima, predlažu Gradu rešenje za bašte

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
tende
Tende u Obrenovićevoj demontirane za samo par sati; foto: JV

Niški ugostitelji, ogorčeni zbog toga što je gradska vlast pre Nove godine iz Obrenovićeve uklonila tende i bašte kafića i restorana, angažujući, kako kažu, "nestručne radnike koji su upropastili skupe konstrukcije", sada su sa predsednikom Opštine Medijana Milanom Krstićem sastavili predlog o daljem demontiranju ovakvih objekata, koji će da dostave Gradskom veću.

Između ostalog, predloženo je da se sa niškog keja i “Kazandžijskog sokačeta” ne sklanjaju bašte dok se ne donese idejno rešenje, pa da vlasnici kafića to učine sami.

Što se tiče glavnog šetališta u gradskom jezgru, iz kojeg su 4 dana pre dočeka Nove godine, za samo nekoliko sati radnici "Mediane" demontirali sve metalne konstrukcije, ugostitelji predlažu da se, kao što je ranije i dogovarano, postave tende istog izgleda.

U Obrenovićevoj ulici da se dozvoli postavljanje tendi, koje bi bile unificirane po visini i širini bez fiksiranja za tlo i koje bi se postavljale od 1. aprila i uklanjale po završetku sezone letnjih bašti 31. oktobra - rekli su u Opštini. Formirana radna grupa za tende i bašte niških kafića i restorana - predložili su ugostitelji.

Podnete zahteve je predsednik ove opštine Milan Krstić je podržao i uputio Gradskom Veću u očekivanju da se oni razmotre i prihvate kao opravdane, jer "imaju za cilj omogućavanje osnovne ugostiteljske delatnosti ove grane na obostranu korist".


Formirana radna grupa za rešavanje ovog problema

miloš milošević Miloš Milošević kaže da je prvi sastanak radne grupe trajao duže od 3 sata; foto: JVGradski većnik Miloš Milošević kaže kako je formirana radna grupa koja će se baviti tendama i baštama niških kafića i restorana i da su na raspravi, organizovanoj pre desetak dana, učestvovali i ugostitelji.

Radnu grupu čine stručnjaci, a ja sam tu samo kao administrator. Prva rasprava je bila održana pre desetak dana, na njoj su učestovali i ugostitelji i trajala je duže od 3 sata- rekao je Milošević.

Podsetimo, Udruženje niških ugostitelja "Esnaf" kritikovalo je odluku Gradskog veća da se uklone konstrukcije tendi i bašti kafića iz centra grada, kao i iz Parka Svetog Save, smatrajući da se to radi "u pogrešno vreme". Međutim, gradska vlast nije odustala od te namere i samo 4 dana do Nove godine u Obrenovićevoj ulici demontirala je sve konstrukcije, naočigled besnih vlasnika i zadovoljnih Nišlija, koji su smatrali da bez njih grad izgleda lepše, a šetalište prohodnije.

Sve tačke predloga ugostitelja i Opštine Medijana

Na sastanku kod Krstića koji su inicirali ugostitelji sa teritorije Opštine Medijana, usvojen je zajednički stav da ova opština pokrene inicijativu da se:

- Ne uklanjaju tende na prostoru Keja Kola srpskih sestara, dok se ne donese idejno rešenje za parterno uređenje ovog prostora, kada bi svi vlasnici lokala koji trenutno koriste navedeni prostor sami uredili i priveli nameni po planu uređenja.

- Da se u Obrenovićevoj ulici dozvoli postavljanje tendi, koje bi bile unificirane po visini i širini bez fiksiranja za tlo i koje bi se postavljale od 1. aprila i uklanjale po završetku sezone letnjih bašti 31. oktobra.

- U Kopitarevoj ulici da se precizira početak i kraj radova na parternom uređenju, kako bi vlasnici sami uklonili podijume i omogućili izvođenje radova.

- U Ulici 9brigade,ne uklanjati nastrešnice dok se partnerno ne uredi površina i omogući postavljanje konzolnih tendi i postavljanje bašti uz objekat.

- Da se vlasnicima lokalna na Trgu Svetog Save omogući da zatvoreni prostor (bašta zatvorenog tipa-zimska bašta), koristi i u periodu bašti otvorenog tipa-letnja bašte, uklanjanjem bočnih zastora a bez uklanjanja nadstrešnica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milojko

    21:03 // 26. 1. 2017.

    CESTITAM Opstini Medijani na istrajnosti da urede Nis i da mu vrate lice grada! Treba da se pita struka a ne licni interesi pojedinaca!!!! Stop tendama , sankovima, bastama kafica, ulice dajte gradjanima!!!!

  • Петар

    16:02 // 26. 1. 2017.

    Победина улица треба да је пешачка зона, а не да се провлачимо као јегуље. Сузити простор са столовима и столицама максимално да можемо као нормалан свет да пешачимо!

  • pristup vatrogasnih kamiona, kakav je?

    16:00 // 26. 1. 2017.

    За не дај Боже ситуацију: Може ли ватрогасни камион и ватрогасне мердевине да уђу у Обреновићеву улицу и одраде свој посао? Размишљају ли угоститељи о томе, а да ли их неко опомиње о томе је друго питање.

    • Prcko

      17:21 // 26. 1. 2017.

      O tome ne razmislja ni vlast a kamoli ugostitelji. I jedni i drugi imaju isti interes - samo svoj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: