Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 31. 10. 2012.

| Društvo

"Medijani" duguju 700 miliona

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
medijana-kamion.jpg
Arhivska fotografija

Privreda i građani ukupno Javno komunalnom preduzeću “Medijana” duguju oko 700 miliona dinara, kaže Miloš Milovančević predsednik Upravnog odbora ovog preduzeća.

Milovančević, inače visoki finkcioner niškog SNS-a, ističe da samo privreda “Medijani” duguje preko 300 miliona dinara.

- Naplata tih dugovanja ide vrlo teško. Sve ide preko sudova. Neka preduzeća su I u blokadi pa ti ogromni dugovi i ne mogu biti naplaćeni – rekao je Milovančević.

Ipak, ovo javno preduzeće se pridružilo inicijativi Gradskog veća kojom se olakšava plaćanje dugovanja građana.

Nišlije će tako ukoliko sklope ugovor sa JKP “Objedinjena naplata”, kako objašnjava Milovančević, moći da polovinu svojih dugovanja plate odjednom, a ostatak će plaćati na rate.

milovančević Miloš Milovančević, arhivska fotografija

- Na ovaj način pokušavamo sa jedne strane da dugove koji su se nagomilali i koje stanovništvo ima prema javnim preduzećima učinimo jednostavnijim za plaćanje, a sa druge strane morate da imate u vidu da gradska preduzeća moraju da posluju – rekao je Milovančević.

Milovančević dodaje da bi preduzeća poslovala ona moraju da naplaćuju svoja potraživanja. Pa tako, ističe Milovančević, pred početak zimske sezone uz dugovanja od 700 miliona “Medijana” mora da obezbedi i gorivo, so i sve ostalo neophodno za čišćenje puteva od snega.

Nišlije će ugovore sa “Objedinjenom naplatom” o otplati dugovanja na rate moći da potpišu od 1. novembra. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • place mi se ja se smejem

    13:17 // 1. 11. 2012.

    Profesora je krenula karta. Prvo je zaposlio brata u Naisusu pa će sad da zapošljava i ostale u Medijani. Žena mu pravi veze sa demokratskom a on već ima sa Bananom jer je do juče bio član G17 a nama priča o plaćanju na rate samo još da i nas zaposli pa da imamo odakle da plaćamo. Od kad je tema za konferenciju SNS ono što radi javno preduzeće kojim rukovodi URS?

  • Miki

    12:10 // 1. 11. 2012.

    Zasto nijedno od javnih preduzeca ne kaze javno kakva im je struktura troskova. Koliko im ide za plate, a koliko za ostale troskove. Pa da se vidi koliko ima zaposlenih, kolike su plate i da li eventualno nemaju visak zaposlenih (uglavnom birokratije).

  • Hipotalamus

    00:40 // 1. 11. 2012.

    On nije postavljen - izabran (sve jedno) da bi samo konstatovao ovu činjenicu jer je to mogao i prethodni predsednik UO. On bi trebalo da učini nešto da se stanje u "Medijani" popravi. U Švajcarskoj, na primer, svaki stanovnik koji pravi djubre mora to djubre da pakuje u specijalne kese - džakove, koji su različite boje za svaku opštinu. Ko to ne čini - kazne su rigorozne. Znači - nema fakturisanja ! Onaj ko pravi više smeća taj mora da kupi više džakova pa samim tim oni koji više prave djubre više i plaćaju, a komunalci prikupljaju samo smeće koje je uredno spakovano isključivo u te džakove. Znači, knjigovodstvo može da ide kući... A ne da se direktori zadužuju a vraćanje kredita ostavljaju naslednicima njihove fotelje !

    • Predrag Milačić

      07:56 // 2. 11. 2012.

      Samo mala ispravka... različite boje kesa su za različitu vrstu otpada, odnosno građani su u obavezi da vrše primarno razdvajanje otpada na plastiku, metal, staklo, papir, organski materijal...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: