Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 26. 7. 2023.

| Društvo

"Medijanino kulturno leto” - iz Opštine kriju ko će nastupiti za 21.500 evra

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
park svetog save
Kažu da će saopštiti ko nastupa kada zaključe ugovor sa agencijom; ilustracija; foto: Vanja Keser

Iako iz niške Opštine Medijana i sami kažu da znaju ko će nastupati na Medijaninom kulturnom letu, građanima još ne žele da otkriju ko će ih zabavljati za više od 21.500 evra, kako kažu, dok ne zaključe ugovor sa agencijom koja će angažovati muzičare. Navode samo da je u planu da manifestacija bude održana 15. i 16. avgusta.

Još 5. jula objavljen je pregovarački postupak i već tu je u dokumentaciji istaknuto da Medijana traži agenciju koja će angažovati “gorespomenute umetnike”. Međutim, oni nigde nisu spomenuti.

Vođena željom da zadovolji muzičke ukuse i mlađih i starijih generacija koje žive na njenoj teritoriji, iz tih razloga, kao i raspoloživih novčanih sredstava, Gradska opština Medijana opredelila se da pregovore o izvođenju muzičkog programa i angažovanju gore pomenutih umetnika poveri agenciji Momir Milanović PR Agencija za organizaciju događaja i konsalting Beograd, koju su navedeni umetnici ovlastili da organizuje njihove nastupe na manifestaciji Medijanino kulturno leto 2023. godine - piše u dokumentaciji.

Juče je objavljena i Odluka o dodeli ugovora, prema kojoj će to Opštinu koštati 2.520.375 dinara, što je oko 21.500 evra.

Muzičare će angažovati Momir Milanović PR Agencija za organizaciju događaja i konsalting Beograd, koja je, prema podacima Agencije za privredne registre, osnovana 5. juna ove godine.

Ono što ostaje nepoznato jeste ko će nastupati, pošto je načelnik Opštinske uprave Miloš Dragićević novinarima Južnih vesti najpre rekao da pozovu nakon 21. jula, što je bio rok za podnošenje, a danas, kada je Odluka objavljena - da pozovu 3. avgusta, odnosno nakon što ugovor bude i zaključen.

Po Zakonu o javnim nabavkama mora da prođe rok od 10 dana, odnosno rok za eventualne pritužbe i žalbe. Nakon isteka tog roka, pristupa se zaključenju ugovora od strane ovlašćenog lica, odnosno predsednika Opštine. Dok ne prođe taj rok, formalno javna nabavka nije okončana. Odlukom se ne okončava postupak javne nabavke, već zaključivanjem ugovora, tako da sačekaćemo rok od 10 dana i kada se bude zaključio ugovor, mi ćemo moći da uradimo medijsku najavu - navodi Dragićević.

Potvrđuje da su Opštini poznati izvođači, ali dodaje da to još “nije spremno za medijski plasman”.

Objavićete eventualne izvođače, preuzeće to svi od vas i time će to biti gotovo kao najava skupa, a ja skup ne mogu da najavljujem dok Opština nema zaključen ugovor. 3. avgusta, to je i više nego 10 dana pre održavanja Medijaninog kulturnog leta, kako je planirano, nadamo se da će sve biti kako treba, javićete se i dobiti celokupno saopštenje, koje će dobiti svi mediji - kaže Dragićević.

Inače, procenjena vrednost javne nabavke bila je 3.750.000 dinara, odnosno oko 31.000 evra, ali Dragićević kaže da su zbog mera štednje izdvojili manji iznos.

Podsetimo, prošle godine na toj manifestaciji nastupali su Mira Škorić, Anđelina, Dejan Cukić i Željko Vasić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Werko

    19:53 // 26. 7. 2023.

    jedva cekam da otkriju tajanstvenu pevaljku, ko zna kolko je veliko ime pa cekaju pravi momenat da ga saopste

  • Vidojko

    15:10 // 26. 7. 2023.

    Nekada je kulturno leto u Medijani trajalo mesec dana, od 12. jula do 8. avgusta. Ovo, sada samo vikend, a potroše se veće pare.

    • stanar

      18:30 // 26. 7. 2023.

      I ne treba da traje više od vikenda.

  • Aleksandra

    13:04 // 26. 7. 2023.

    Kao poreski obveznik u opštini Medijana, želim da znam na šta se troši novac!!! Imam to pravo, kao i ostali stanovnici Medijane!

    • Bugi

      14:39 // 26. 7. 2023.

      Nisu ti oni osporili to pravo, al' neće da ti kažu, jer će proširiš priču dalje!

    • Torpedo

      20:17 // 26. 7. 2023.

      A, sto ne znas !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: