Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 5. 12. 2018.

| Društvo

Medijska udruženja: SNS novcem građana kupio TV Prvu i O2

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Vranje medijski konkurs
Mediji pod kontrolom SNS?; Ilustracija; Foto: Aleksandar Kostić

Unapred smišljenim mehanizmom, kako tvrde Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Srpska napredna stranka je novcem građana Srbije postala vlasnik dve televizije za nacionalnom frekvencijom, Prve televizije i O2.

Transakciju u nizu Telekom - Kopernikus - Antena grupa (O2 i Prva), u kojoj je državna telekomunikaciona kompanija kupila kablovskog operatera za 200 miliona evra, a onda je ofšor firma Srđana Milovanovića, bivšeg vlasnika Kopernikusa i preko brata Zvezdana bliskog SNS, kupila TV Prva i O2 za 180 miliona evra, medijska udruženja nazivaju ne samo medijskom, već jednom od najvećih političkih i ekonomskih afera u Srbiji danas.

Iako su i Prva televizija i O2 i do sada bile naklonjene partijama na vlasti, očigledno da je procenjeno da treba ukloniti pojedine sadržaje u kojima se mogu čuti kritički tonovi, kao i da treba dodatno favorizovati SNS. Ove dve televizije će se, po svemu sudeći, pretvoriti u rezervoar partijskog novca i uticaja - navode udruženja.

NUNS i NDNV podsećaju da je mehanizam stranačke kupovine medija već viđen na lokalnom nivou, a kao jedan od najdrastičnijih slučajeva navode kupovinu Novosadske TV i Dnevnika od strane portala Srbija Danas, bliskog SNS-u, poznatom po dramatičnom kršenju Kodeksa novinara Srbije.

Svakodnevne, dramatično loše vesti koje stižu sa medijske scene NUNS-u i NDNV-u postavljaju pitanje smisla nastavljanja dijaloga novinarskih i medijskih udruženja sa predstavnicima vlasti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lex speciallis

    10:32 // 6. 12. 2018.

    Eto kako je država izašla iz medija, ima ih više u vlasništvu "države", jer "država to sam ja", nego posle "privatizacije" 2015. godine..Na kraju, imamo primere u našem gradu, NTV prodat Vitku, i Slađani Ostojić (čitaj Gašiću), i to su efekti te nameštene privatizacije. I kada nekada padnu s vlasti biće veliki problem, jer će im u rukama ostati ogroman novac,frabrike,zemljišta i najveća moć-mediji

  • Durlan

    09:32 // 6. 12. 2018.

    Velike pare su uvek tudje pare :)

  • nesa

    08:14 // 6. 12. 2018.

    Pa obezbedju se da ne moze niko da kritikuje "resenja" za KiM kao i da pita sta je bilo sa silnim obecanjima,pa i ako neko brdo padne sto da se zna

    • Slavko rank9vic

      19:25 // 17. 1. 2020.

      Kako vas nihe sramota da spominjete sada kosmet a sto ste cutalu 2008.Kako lako pljujete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: