Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 18. 12. 2015.

| Društvo

Međarac: "Od vas ne mogu da vozim Lambordžini"

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti

Zbog, kako kaže, velikih investicija koje su stigle u Doljevac ili se očekuju, predsednik te opštine Goran Ljubić Međarac tvrdi da se protiv njega vodi "hajka", te da je morao da proda i svoj skupoceni "lambordžini".

Nakon što je zbog nedostatka dokaza tužilaštvo odustalo od krivičnog postupka protiv njega, dugogodišnji predsednik Opštine zaključio je u emisiji "15 minuta" da je to bila "nameštaljka".

Neću da imenujem gospođu inspektorku koja je to namestila, ali i protiv nje podnosim krivičnu prijavu - kaže Ljubić.

Ljubić tvrdi da su netačne i tvrdnje policije da su u Doljevcu "asfaltirane već asfaltirane ulice", kao i da su na gradilištima bile angažovane "nepostojeće" mašine.

Ja ne znam da l' je moguće da buldožer od 25 tona bude nepostojeći. Doljevac nije "Kolubara". U Doljevcu se sve vidi. Problem sviju nas je što svi vidimo neviđeno i što 10 ili 100 puta ponovljena laž postaje istina - kaže Ljubić.

Ipak, on odbacuje mogućnost da je cela "nameštaljka" protiv njega posledica političkih ili bilo kakvih drugih ucena.

Podsetimo, Goran Ljubić je uhapšen sredinom prošle godine, a zatim i proveo dosta vremena u pritvoru zbog sumnje da je umešan u poreske utaje i korupciju.

Tužilaštvo je nedavno odustalo od krivičnog gonjenja njega, ali je optužnica podignuta protiv 5 osoba, među kojima je i njegov rođeni brat.

Ljubić je predsednik Opštine Doljevac od 2004. godine, a njegova partija "Pokret za jug" je od tada na lokalnim izborima sama osvajala većinu.


"Šta je problem da vozim lambodržini?"

Nekoliko godina zaredom Ljubić je Agenciji za borbu protiv korupcije kao deo svoje imovine između ostalog prijavljivao čamac i 5 automobila, među kojima i skupoceni lambordžini.

Njegova imovinska karta se znatno promenila u poslednjih godinu dana i on je trenutno vlasnik samo jednog automobila - 13 godina starog "pežoa 106". 

Taj "lambordžini" je više smetao vama nego meni. Ne znam što je vama čudno ako neko ima firmu 26 godina, da vozi "lambordžini"? - upitao je Ljubić.

"Lambordžini", za koji kaže da ga je sa porezom i carinom platio 140.000 evra, Ljubić tvrdi da je nedavno prodao za tri puta manje para.

Pa ne mogu od vas da vozim šta hoću. Moram da vozim šta se vama sviđa - kaže Ljubić.

On kaže da će ubuduće da vozi automobil sa stranim tablicama "kao sav normalan svet", dodajući da "ne želi da mu neko uzme auto i da ga drži 3 meseca".


I na naredne izbore ide "sam"

Navodeći da su u Doljevcu u poslednjih 11 godina, otkako je on predsednik te Opštine, rešeni brojni komunalni problemi, broj nezaposlenih se za godinu dana sa 70 % smanjio na sve ga 10 %, a prema njegovim najavama će i veliki akva-park biti otvoren do leta, Goran Ljubić najavljuje da će se ponovo kandidovati na lokalnim izborima.

Pa neću valjda da dozvolim da neko drugi otvara nešto što sam ja radio, kao akva-park? Mogu valjda i ja nešto da otvorim - kaže Ljubić.

Kako je stekao veliko poverenje građana, odakle mu toliko novca, ko upravlja njegovom firmom i šta se sve planira u Doljevcu možete pogledati u emisiji "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljakse

    10:51 // 20. 12. 2015.

    Coek je car!

  • Goca

    23:09 // 19. 12. 2015.

    Baš je faca ima ovu boru oko očiju kao De Niro. Nadam se da će da kupi bolji auto od one šklopocije. Možete samo da budete ljubomorni na akva park.

  • Irena stamenkovic

    22:55 // 19. 12. 2015.

    Svaka čast samo napred nek puknu dusmani

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: