Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 8. 3. 2022.

| Društvo

Među najplaćenijim poslanicima i naprednjaci sa juga, Banđuru skoro 900.000 za gorivo i amortizaciju

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti, CINS
skupština
Dvojica južnjaka najpaćenija u Skupštini; foto: wikipedia.org

Poslanicima Narodne Skupštine, 2021. godine isplaćeno je ukupno 367,9 miliona dinara bez poreza, a među prvih deset najplaćenijih nalaze se južnjaci Nenad Krstić i Slaviša Bulatović poslanici Srpske napredne stranke, dok se Miloš Banđur nalazi među poslanicima kojima je isplaćeno najviše para za gorivo, pokazuju podaci CINS-a.

Prema pisanju Centra za istraživačko novinarstvo, pored raznih troškova na osnovu kojih je poslanicima isplaćivan novac, najviše para izdvojeno je za plate - 202,5 miliona dinara.

Sagledavajući sve troškove najplaćeniji je predsednik Narodne Skupštine Ivica Dačić za čiji rad i platu je isplaćeno 4,3 miliona dinara, dok se među onima u vrhu nalazi i Nenad Krstić, inače bivši predsednik Opštine Trgovište, koji je novembra prošle godine napao demonstrante na Gazeli u Beogradu.

Na Krstića kao poslanika Srpske napredne stranke, otišlo je 2,5 miliona dinara, dok se na listi 10 najplaćenijih našao i Slaviša Bulatović prvi čovek vranjskih naprednjaka, kome je isplaćeno 2,1 miliona dinara.

Upravo su oni uzeli i najviše para za službena putovanja u Srbiji - 1,3 miliona dinara. Oko polovine tog iznosa, koji pokriva poslaničku dnevnicu, prevoz i smeštaj, dato je za putovanja Krstića, dok je na Bulatovićeve dolaske na sednice otišlo oko 500.000 dinara.

Kada su u pitanju isplate za korišćenje sopstvenog automobila, poslaniku Milošu Banđuru koji se našao na sedmom mestu, isplaćeno je skoro 900.000 dinara za gorivo i amortizaciju.

Podsetimo, parlament je raspušten februara prošle godine, a Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je vanredne parlamentarne izbore za 3. april, kada će biti odžani i lokalni izbori u Medveđi i Doljevcu, od opština na jugu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anita

    09:02 // 9. 3. 2022.

    Dok narod gladuje,kako lepo zivi ''elita'' Sramote jedne za narod,vi ne predstavljate nikoga a pogotovo ne narod.Nikada necu glasati za vas. Lopovi i kriminalci i najobicniji botovi

  • Limu

    09:01 // 9. 3. 2022.

    Srbija je Nemacka pokrajina. Zato su i plate na nivou nemacke.

  • Haha

    23:50 // 8. 3. 2022.

    To bajčo! Vozi Miškoooooo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: