Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 27. 1. 2022.

| Društvo

Među dobitnicima Svetosavske nagrade niška Muzička škola i učenica iz Niša

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Svetosavska nagrada
Povelju ponela 34 dobitnika; foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uručilo je istaknutim pojedincima i institucijama Svetosavske nagrade za 2021. godinu, a među nagrađenima su i učenica šestog razreda iz Niša Jovana Glidžić, koja se istakla pisanjem priča, pesama i književnih prikaza, kao i niška Muzička škola koja je priznanje dobila za doprinos razvoju muzičkog obrazovanja u Srbiji.

Jovana Glidžić pohađa Osnovnu školu “Stefan Nemanja” u Nišu, a dobila je više od 80 nagrada na nacionalnim, ali i međunarodnim književnim takmičenjima, gde je često bila najmlađi učesnik, navode iz Ministarstva.

Njeno stvaralaštvo i promovisanje najviših životnih vrednosti, vredan su podsticaj za decu i mlade, a njena omiljena životna deviza je - Ništa nije nemoguće za onoga ko ima volju da pokuša - piše u Obrazloženju.

Niška Muzička škola nagrađena je za ukupan doprinos razvoju muzičkog obrazovanja i vaspitanja, a iz Ministarstva ističu da je jedina srednja muzička škola na teritoriji Školske uprave Niš koja obuhvata tri okruga.

Učenici ove škole su osvojili veliki broj nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Na 64. Festivalu muzičkih i baletskih škola 2021. godine, u konkurenciji 47 škola, učenici ove škole osvojili su prvo mesto - navedeno je u Obrazloženju.

U 2022. godini škola će obeležiti 75 godina postojanja, a već 29 godina organizuje više međunarodnih takmičenja.

Svetosavsku nagradu ponela su još 32 dobitnika, među kojima su vaspitači, studenti, učenici, nastavnici, profesori, direktori, predškolske ustanove, škole, fakulteti i naučni instituti.

Povelja se dodeljuje od 2002. godine, a ministar prosvete Branko Ružić rekao je da je ove godine bio rekordan broj prijava, čak 150.

Poručio je da Komisija za izbor zato nije imala lak zadatak i istakao da je bilo izazovno u uslovima pandemije ostvariti kontinuitet u radu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Seljak

    16:42 // 27. 1. 2022.

    Šta kaže statistika? koliko je nagrađenih iz sps-a, sns-a, pps-a, pups-a? kada budemo imali taj podatak sve će nam biti jasnije.

    • Gradski

      23:32 // 27. 1. 2022.

      Procitaj tekst malo bolje … ovu nagradu su osvojila deca .

    • Gradski

      23:34 // 27. 1. 2022.

      Znam na sta si mislio … izvini . Ali moze i neki pozitivan komentar za ovu divnu decu . Bar na kratko da se manemo politike . Bravo za decu ! Zasluzeno !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: