Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:32, 25. 1. 2023.

| Društvo

Među dobitnicima najviših priznanja Grada Vranja i “Milenijum tim”

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Dan Grada
Beogradska kompanija dobija priznanje zbog izrade i uspešne realizacije razvojnih projekata; foto: M. D. /JV

Zbog izrade i uspešne realizacije razvojnih projekata, privlačenja investicija, organizovanog delovanja na obrazovanje i usavršavanje radnika i permanentnog natprosečnog trenda rasta proizvodnje i usluga, kako su objasnili nadležni, među dobitnicima najviših priznanja Grada Vranja, koje se dodeljuje na godišnjicu oslobođenja od Turaka, 31. januara, ove godine je i beogradska kompanija Milenijum tim, koja je široj javnosti postala poznata nakon rušenja u Savamali.

Kompanija Milenijum tim već neko vreme posluje i na jugu i to kroz izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju, a 2019. godine kupili su i hotel u centru Vranjske banje, hotel “Železničar” i Specijalnu bolnicu.

Tu transakciju kontrolisao je Savet za borbu protiv korupcije i ocenio “da postoje indicije da se tokom privatizacije desilo organizovano krivično delo i unapred dogovorena kupovina ispod tržišne vrednosti".

2021. godine kupili su i zakupili više od 700 hektara kod Leskovca.

Njihovo poslovanje na jugu nastavljeno je prošle godine kroz projekat “Čista Srbija”, koji u Vranju podrazumeva izgradnju nove kanalizacione mreže dužine 142 kilometra.

Investicija je vredna 70 miliona evra, izvođač radova kineska kompanija CRBC, a podizvođač kompanija Milenijum tim.

Međutim, taj projekat je dodatno pogoršao inače katastrofalno stanje na vranjskim ulicama, koje posle zamene cevi ostaju neasfaltirane, prekopane zbog zamene instalacija pa ostavljene zbog prelaska na sledeće gradilište izazivaju štetu na vozilima, prašinu i blato tokom padavina.

Primer Baba Zlatine ulice, gde je vodovodna cev pucala na po nekoliko dana, pa su stanovnici ili bili bez vode ili je ulica bila poplavljena, je samo jedan u nizu pokazatelja kako se taj projekat sprovodi u Vranju.

I pored svega, nadležni su odlučili da oni budu jedni od dobitnika najvišeg gradskog priznanja Vranja "31. januar", a to je odlučeno danas na svečanoj sednici Skupštine kojom je počeo program obeležavanja Dana grada.


Ko su ostali dobitnici priznanja?

Specijalno javno priznanje “31. januar” u vidu diplome i 100.000 dinara ove godine će dobiti glumac vranjskog teatra Dragan Stanković.

Priznanja u vidu diploma, koja se dodeljuju pravnim licima, dobiće Muzička škola “Stevan Mokranjac”, zbog izuzetnih rezultata u vaspitno-obrazovnoj delatnosti, uspehu učenika, vanrazrednoj aktivnosti, osavremenjavanju procesa nastave i drugih aktivnosti na planu unapređenja, kao i rezultata u oblasti kulture i novih kulturnih sadržaja.

Isto priznanje dobiće i Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija - odsek u Vranju.

Priznanje i 50.000 dinara od Grada, za iste vaspitno-obrazovne rezultate dobiće i učitelj OŠ “Svetozar Marković” Miomir Dejanović, kao i nastavnica Muzičke škole “Stevan Mokranjac” Aleksandra Savić.

Za izuzetne rezultate na planu očuvanja i zaštite kulturnih dobara i razvoja i unapređenja kulture grada priznanje će dobiti Hadži Slobodan Bata Simić.

Podsetimo, među dobitnicima najviših priznanja Grada Vranja 2020. godine se našao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: