Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 24. 3. 2020.

Među lekarima sa koronom i ginekolozi, trudnicama savet iz Doma zdravlja da dolaze samo ako je hitno

Trudnice i porodilje Trudnice koje su pred porođajem će biti zbrinute; foto: flickr.com

Da je među zaraženima virusom korona i ginekolog iz niškog Doma zdravlja mnoge trudnice saznale su prošle nedelje, kada su otišle na pregled, pa im je savetovano da više ne dolaze. Iz Doma zdravlja saopštili su da je virus testom potvrđen kod jednog ginekologa koji je u izolaciji više od 14 dana, da su sve mere zaštite preduzete i da lekari koji trenutno rade nisu bili u kontaktu sa zaraženim. Trudnicama preporučuju da dolaze samo ako je hitno, a da nemaju razloga za brigu poručuju im i sa niškog GAK-a.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Mara

    14:51 // 24. 3. 2020.

    Da telefoni na koje se niko ne javlja

    • begs

      15:40 // 24. 3. 2020.

      Nije tačno. Supruga je juče zvala oko 14h i iz prve je dobila informacije koje su bile potrebne.

    • Ivana

      16:17 // 24. 3. 2020.

      Redakcijo, sto ne sklonite ovu Maru mirodjiju?

  • Trudnica

    15:44 // 24. 3. 2020.

    I dolazenje po doznake je rizicno. Zar niko od nadleznih ne moze to da resi na drugi nacin. Molim JV da se zainteresuje kod nadleznih za ovaj problem!

  • Ivan

    15:59 // 24. 3. 2020.

    Ovo je već odgovorno ponašanje!!
    Ima još obolelih doktora,o tome treba pisati i upozoriti pacijente,ali ne piše se i bolnice ne saopštavaju!!!!

    • Bulevarka

      17:46 // 24. 3. 2020.

      Naravno da je neodgovorno ponasanje, unosi se strah u narodu jer se ne iznose tacne informacije i sto si mnogo kasnili. Zato se nadam sa ce Bulatovic i Radovanovic biti smenjeni zbog jako loseg rada u Nisu jer ja za takve bahate kadrove da glasam sigurno necu

  • Mika

    16:14 // 24. 3. 2020.

    Gomila iz radnika porodilista je vec nedelju dana (a mozda i vise) u kucnom karantinu. Niko to ne objavljuje niti o tome prica..... Koliko li je samo trudnica/porodilja i njihovih porodica zarazeno zbog cutanja......

  • Nikola Jovanovic

    16:16 // 24. 3. 2020.

    A šta savetovati pacijentima sa drugih klinika? Slučajno ili ne, na Klinici za infektivne bolesti u KC Nis, leže zdravstveni radnici sa temperaturom i problemima sa disanjem. Još zanimljivije je da te tegobe, iako su bile povod za bolničko lečenje, nisu dovoljna indikacija za testiranje na Covid 19. Ako imamo u vidu sve teškoće na koje nailaze novinari koji prate situaciju u KC Niš, potpuno je opr

  • otkud hrabrost trudnicama

    16:32 // 24. 3. 2020.

    da u vreme pandemije idu na redovne preglede!?
    Najbolja zaštita za njih i bebe je što manje kontakata, a nikako ne štenja po Domu zdravlja.
    Nigde, osim u Srbiji, lekari koji rade u javnom sektoru ne mogu paralelno da rade i u privatnom. Da nema sedenja na dve stolice, sada bi trudnice mogle da nastave kontrole u privatnim ordinacijama.

  • Bulevarka

    17:43 // 24. 3. 2020.

    Molila bih nadlezne u Domu zdravlja da daju tacnu informaciju, da je doktorka na respirstorima i da jesu pojedini lekari bili u kontaktu sa njom i da bi trebalo da budu u izolaciji ali nisu. I treba da se testiraju ali ocigledno ginekolozi u DZ misle da su najbolji, najpametniji i neunistivi pa misle da sve mogu.

    • Dušica Veljković

      21:22 // 24. 3. 2020.

      Poštovana,
      Da li znate koja je doktorka u pitanju? Ja sam kod svoje bila na pregledu 09.03. nakon čega je ona otvorila bolovanje...

    • Durlanac

      22:27 // 24. 3. 2020.

      Molim vas kao covek koji je eksterni posmatrac da razumete tezinu situacije i da shvatite da je stanje vanredno, pa samim tim i sve sto ima veze sa redovnim ne ide uz ovo sada, npr redovni pregledi. Bas iz razloga sto je mnogo lekara u izolaciji su i ukinuti redovni pregledi i trudnice savetovane da ne dolaze. O radjenu testa na virus ne odlucuje pojedinac, nego drzava, svi oni hoce na test...

    • Durlanac

      22:29 // 24. 3. 2020.

      nastavak...
      Drage trudnice, vi predstavljate buducnost naseg grada sa decom koju nosite.Budite odgovorne prema tome i nemojte da dolazite na redovne preglede, zato sto se izlazete bespotrebnom VELIKOM riziku.Ovde se ne radi o tome da neko nece da radi, jednostavno je za vas najbolje da budete u svojim domovima. A sluzba je tu za sve hitne slucajeve

  • Aleksandra

    19:52 // 24. 3. 2020.

    Trudnice niko nigde ne pominje, situacija u bolnici na ginekologiji je uzasna, sto pre bi moralo da se reaguje, i da se obezbede pregledi. Trudnice i bebe bi trebale da budu svakom gradu i drzavi na prvom mestu. A nigde se ni ne pominju.

    • Ouzo

      07:22 // 25. 3. 2020.

      U drustvima gde vlada solidarnost,bez samozivosti,tamo gde su politicari i gradonacelnici izabrani da budu servis gradjana a ne nedodirljivi, gde je borba protiv zatucanosti,gde informisanost bude ista i u najvecem gradu i najmanjem selu,gde se bore protiv zabokrecine,marginalizovanja,provincijalizma i tamo gde najesti se nije najvaznije,tamo,draga Aleksandra je tako,kao sto pisete !

  • Laza i paralaza

    07:46 // 25. 3. 2020.

    Gradjani Nisa treba da traze hitnu smenu dva najveca nesposobnjakovica u gradu!Bulatovic koji nije sprecio avio letove iz Bergama u Nis cime je omogucio nevidjeni zarazu Grada Nisa.Cutao da bi sakupljao potpise za sns. Radovanovica koji nije obezbedio zastitnu opremu za osoblje i sada imamo na desetine obolelih.Cuti, da javnost ne sazna.Krivicna odgovornost za obojicu!

  • Rade

    10:15 // 25. 3. 2020.

    Prvo da se ispita kako su se zarazili.
    Nisu se zarazili svakako kod nas po ordinacijama vec po putovanjima koje dobijaju od sponzora. I onda dosli i ponasali se najnormalnije kao njih nece da zahvati da nebih slucajno izgubili koju dnevnicu u privatnim klinikama( sve na crno).
    Velikaje steta za bilo koji gubitakj ali oni koji nas lece i pozivaju na odgovornost
    ponasaju se najgore.

  • Jasar

    17:33 // 25. 3. 2020.

    A zasto se ne odvoji trenutno dok je ovakva situacija neko odelenje za trudnice prosto moraju da prate trudnoci i da daju krv i sta treba a ne da nam savetuju kako da ne dolazimo alo ljudi trudnice!!!! Jel neko ima ideju da resi problem ili mi nepismeni da vas savetujemo??!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: