Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 3. 7. 2014.

| Društvo

Medoševac više nema gradsku liniju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
mokranjceva
Autobusi "Lekona" saobraćaće na liniji Medoševac - Mokranjčeva do septembra, foto: autobusi.net (randjelovic66)

Novim projektom gradskog i prigradskog autobuskog prevoza u Nišu, naselje Medoševac od septembra ostaje bez gradske linije.

Iako se nalazi na samo 3 kilometra od centra grada, niško naselje Medoševac prebačeno je u režim prigradskog prevoza.

Prethodnih godina stanovnici ovog dela grada vozili su se linijom Medoševac - Mokranjčeva i, kako kažu, to im je mnogo značilo.

- Ovo je sramota. Ako je tačno to da se linija za Medoševac ukida, onda stvarno nemam reči. Pa gde to ima? Medoševac je prva zona, gradsko naselje, zar da izgubi svoju liniju? - napisao je jedan čitalac Južnih vesti.

- Strašno je što će Medoševac biti odsečen od grada. Grad je blizu, ali nemoguće je ići pešice, jer je Ulica Ivana Milutinovića puna pasa lutalica. U autobusima prigradskog saobraćaja biće veće gužve i ići će ređe - kaže jedna Medoševčanka.

Mladi iz ovog naselja kažu da im je i do sada smetalo to što je poslednji autobus iz grada išao oko 23 sata. Sada se, kažu, boje da će situacija biti još teža.

Međutim, zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković objašnjava da Medoševac nije izgubio autobusku liniju, već da autobusi iz ovog naselja jednostavno neće voziti ka drugim delovima Niša, nego samo do Trga kralja Aleksandra i Prigradske autobuske stanice.

- Linija Medoševac - Mokranjčeva je bila nerentabilna i zbog toga je napravljen novi plan i ovo niško naselje je prebačeno u prigradski saobraćaj, ali to ništa ne menja. Cena karte je ostala ista, a imaće i veći broj polazaka nego ranije - rekao je Stanković.

Novim rasporedom, Medoševac je obuhvaćen linijama Prigradska autobuska stanica (PAS) Niš - Medoševac - Popovac, Mezgraja - Medoševac - PAS Niš, PAS Niš - Vrtište - Gornja Trnava, PAS Niš - Trupale i PAS Niš - Vrtište.

Podsetimo, na jučerašnjem otvaranju ponuda jedini ponuđač za pomenute linije bio je autobuski prevoznik iz Požarevca "Ariva LItas".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • IVONA

    02:39 // 6. 7. 2014.

    NIS POSTAJE ZDRAV GRAD: SVI VOZE BICIKLE I PESACE I MRSAVI OD PRINUDNE DIJETE!

  • Voislav Janevski

    01:27 // 5. 7. 2014.

    Danas je tacno 31.rodjendan gradske linije za Medosevac i ona mora i dalje da funkcionise sramota ko se setio da ukida udobnost gradjana gradske MZ Medosevac i DJuka Dinic i neka vozi nisekspres nis..

  • Hmmmm

    00:38 // 5. 7. 2014.

    Aaaaa gde je pecat ? :D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: