Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 9. 9. 2011.

| Društvo

Medveđa: istraga o masovnim grobnicama

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
medvedja, sijarina selo

U selu Sijarina, u opštini Medveđa, na osnovu ranije pristiglih informacija, počela je istraga o postojanju dve masovne grobnice.

Veljko Odalović, šef Komisije za nestala lica, kaže da će biti locirana potencijalna mesta koja se nalaze na specifičnom terenu i tada će se dati potpun odgovor na pitanje da li ima traga o masovnim grobnicama.

O postojanju grobnice u Sijarini informaciju je dobila delegacija Prioštine za nestala lica, a predsednik Pren Detaj izrazio je u Medveđi zahvalnost što je Beograd prihvatio njihov zahtev i dozvolio da se utvrdi da li se u blizini Sijarine nalaze masovne grobnice.

Na spisku nestalih na području Kosova i Metohije je 1.805 imena i za njihovo pronalaženje, prema Odalovićevoj oceni, potrebna je veća pomoć nadležnih pravosudnih i drugih organa Prištine i Beograda.

Na teritoriji Srbije do sada su, inače, otkrivene grobnice kod Batajnice, Petrovog sela i Perućca, a potencijalno grobna mesta su još lokacije u blizini Raške i Sijarine.

Punih deset godina, u prištinskoj mrtvačnici je dvestotine neidentifikovanih tela i to veoma bolno pitanje traži razrešenje. Delegacija Srbije ima saznanja da se na Kosovu i Metohiji nalazi nekoliko masovnih grobnica srpskih civila u blizini Belaćevca, Suve Reke i na Košarama.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: