Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:41, 10. 2. 2017.

| Društvo

Memorandumom do zaštite Južne Morave

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
regata tuzna morava foto odred izvidjaca vranje
Izveštaj nakon regate alarmirao na očuvanje ove reke; foto: Odred izviđača Vranje

Na adrese 34 grada u Srbiji koji pripadaju slivu Južne Morave, Odred izviđača "Zavičaj 1093“ uputio je pozivna pisma za potpisivanje Memoranduma o zaštiti "Tužne Morave“. 

Ovom pozivu prethodio je izveštaj koji su gradovi i opštine dobili o stanju Južne Morave, a koji je sačinjen tokom regate od Bujanovca do Varvarina.

Prve reakcije su fenomenalne. Načelnici okruga prihvatili su posredovanje u što boljoj pripremi sva 3 okupljanja prilikom potpisivanja Memoranduma - kaže Jovan Kocevski iz vranjskog Odreda izviđača.

Pored predstavnika lokalnih samouprava, očekuje se, kako dodaje, potpisivanje Memoranduma i od strane EKO organizacija i privrednika koji su zainteresovani za opstanak EKO sistema Južna Morava.

Kocevski ističe da, nakon što su dostavili izveštaj u JP "Srbijavode“, dobili su uveravanje da će sredstva Evropske unije koja imaju na raspolaganju ove godine biti usmerena na sanaciju 30 čvorova u gornjem toku Južne Morave koje su evidentirali i istakli u izveštaju.  

Na talasu dobre volje JP "Srbijavode“, najodgovornije institucije za sudbinu vodotoka prvog  reda, rodila se ideja o potpisivanju Memoranduma za zaštitu "Tužne Morave“ koju bi potpisali čelnici lokalnih samouprava koje se nalaze u slivu Južne Morave, zainteresovana EKO udruženja i predstavnici privrede – pojašnjava Kocevski.

Očekuje se da Memorandum ima preko 60 potpisnika, a planirana su okupljanja 3. marta od 18 sati u Vranju u zgradi Načelstva, 6. marta  u 12 sati u Leskovcu u prostorijama Opštine i 7. marta od 12 sati u Nišu u prostorijama Nišavskog okruga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: