Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 1. 8. 2023.

| Društvo

Menja se toplovod i u Vojvode Mišića u Nišu, rok još mesec dana

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Toplovod Vojvode Mišića 4; foto: JV-Jovana Stojanović
Deonica duga 135 metara, vrednost radova 17 miliona dinara, rok 7. septembar; foto: JV/Jovana Stojanović

Usporen je saobraćaj u Ulici Vojvode Mišića u Nišu, jer se i na toj deonici rekonstruiše toplovod u dužini od 135 metara, od Vatrogasnog doma do raskrsnice sa Vojvode Tankosića za 17 miliona dinara. Rok za završetak je 7. septembar, ali se iz Toplane nadaju da će biti završeno ranije.

Toplovod Vojvode Mišića 1; foto: JV-Jovana Stojanović Deonica duga 135 metara, vrednost radova 17 miliona dinara, rok 7. septembar; foto: JV/Jovana Stojanović Već danima je otežan saobraćaj u samom centru Niša, u Ulici Milojka Lešjanina, jer se izvode radovi na toplovodu u dužini od 162 metra, a ti radovi bi trebalo da traju do 27. avgusta.

Rekonstrukcija toplovoda je u toku u još jednoj prometnoj niškoj ulici, Vojvode Mišića je raskopana po sredini, preko puta Vatrogasnog doma i Doma zdravlja i tako bi moglo da bude i narednih nešto više od mesec dana. Toplovod Vojvode Mišića 3; foto: JV-Jovana Stojanović Deonica duga 135 metara, vrednost radova 17 miliona dinara, rok 7. septembar; foto: JV/Jovana Stojanović

Rok je 7. septembar, ali se nadamo da radovi budu gotovi i pre tog roka. Na toj deonici je najvažnija organizacija gradilišta tako da što manje bude otežan saobraćaj u tako prometnoj saobraćajnici - navodi direktor Toplane.

Toplovod Vojvode Mišića 5; foto: JV-Jovana Stojanović Deonica duga 135 metara, vrednost radova 17 miliona dinara, rok 7. septembar; foto: JV/Jovana Stojanović Izmenu toplovoda u Vojvode Mišića finansira niška Gradska toplana koja je u martu za to sprovela tender, a posao vredan 17.013.632 dinara sa PDV-om dobile su beogradski Synergy tech, kao i niški Konfor i Glikom.

Deonica u Milojka Lešjanina rekonstruišu u okviru projekta koji sprovodi Nemačka razvojna banka (KfW), odnosno u sklopu rehabilitacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji - peta faza, a vrednost tih radova je 14.962.630 dinara.

Toplovod Vojvode Mišića 2; foto: JV-Jovana Stojanović Deonica duga 135 metara, vrednost radova 17 miliona dinara, rok 7. septembar; foto: JV/Jovana Stojanović

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    19:15 // 2. 8. 2023.

    Odusevljavaju me izjave Milacica i njegovih kolega, vd direktora !
    To sto ce, kao i uvek, toplovod puci, na pocetku sezone( zivim u blizini), kod vatrogasnog doma, nikog nije briga ! A kad vidim, kakvi ga ,(ne) rade, okrece mi se u stomaku, jer znam da smo godinama gledali kako nocu saniraju tu deonicu, vise puta u grejnoj sezoni .

    • Milenica

      16:45 // 3. 8. 2023.

      @Tajanstveni Alan
      ...a mene uvek rastuzi spoznaja da Vi i vama slicni ne promislite niti malo pre pisanja komentara. Zato se i menja toplovod, kako bi se predupredilo ,,pucanja,, i curenje tj, preveliki gubitak .

  • Гага

    21:09 // 1. 8. 2023.

    Такви копају,прекопавају,без смисла и логике...без матерјално одговорности...раде шта и како хоће,а ми сви то плаћамо!!!

    • Већ Закопано

      19:00 // 2. 8. 2023.

      Ти,које ти називаш сељацима само откопавају да би поправили оно што је неко други много,много година пре њих закопао.

  • Гага

    21:06 // 1. 8. 2023.

    Бити сељак је занимање,коме се дивим;а бити "сељачина"...е,то је ментални склоп;такви су се намножили;приглупе бахате незналице,са купљеним дипломама!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: