Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 22. 12. 2016.

| Društvo

Mesec dana čuva šaht da joj ne isključe vodu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
ilinka-foto-lj.m
Ilinka čuva šaht; foto: Lj. M.

Profesor hemije u penziji Ilinka Knežević iz Blaca, više od mesec dana gotovo svakodnevno dane provodi pored šahte u dvorištu kako bi onemogućila radnike JKP “Blace” da joj isključe vodu.

Muke ove žene koja živi sa teško obolelim sinom koji boluje od šizofrene paranoje, počele su kada je dobila račun za vodu u iznosu od 214.000 dinara, koji ona nije mogla i imala novac da plati.

I dok su nadležni u Javnom preduzeću koje se brine za vodosnabdevanje u Blacu istrajni u nameri da joj uskrate korišćenje vode, Ilinka naglašava da je tražila odlaganje duga, plaćanje na rate, obraćala se komunalnom preduzeću, pisala predsedniku opštine, međutim do danas joj niko nije pomogao da reši problem.

Umesto da čuvam sina koji je sa dijagnozom i već nekoliko puta se lečio, ja sam na ulici svakog dana i neću se pomeriti dok god ne odustanu od namere da mi isključe vodu. Tražim da platim dug za zadnjih godinu dana, jer je to po zakonu. Sve ostalo oni na silu hoće da otmu – tvrdi Ilinka.

Pojašnjava da se sporni vodomer zajedno sa porodičnom kućom vodi na njenog pokojnog svekra Dragoja koji je umro pre 15 godina. Da tragedija bude veća nakon toga je i njen suprug umro pa imovinski postupak nikada nije sproveden.

Ilinka-foto-ljm Kaže da je spremna da plati dugovanje za poslednju godinu; foto: Lj. M.Direktorka Javnog komunalnog preduzeća u Blacu, Snežana Savić ističe da ni oni ne odustaju od namere da se Ilinki isključi voda.

Dobila je legitimno sve ponude i imala je mogućnosti da kroz reprogram plati vodu. Račun na tom vodomeru nije plaćen više od pet godina, iako je redovno korišćena voda. Mi po zakonu imamo pravo da je isključimo sa mreže, a ona ako nije zadovoljna neka tuži preduzeće – rekla je Savićeva.

Prema podacima ovog preduzeća, u predhodnom periodu je poslato oko 400 upozorenja zbog neizmirenih računa za vodu i svima koji nisu platili biće isključena voda.

Nadležni ističu i da je dug građana prema JKP “Blace” 8,5 miliona dinara, čime je ugrožen njihov rad, te su primorani da zakonskim putem naplate potraživanja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jeca

    02:04 // 27. 12. 2016.

    Svaka čas direktorki jkp .takva direktorka je potrebna tom preduzeću da dovede neki red.obaveze prema računima moraju da se blagovremeno izmiruju da nebi došlo do 1qqovakvih problema.

  • Ivan

    09:09 // 23. 12. 2016.

    Koliko političari i njihovi rodjaci ne placaju struju, vodu i ostale komunalije pa nikom nista. Drzavna preduzeca i da ne spominjem. A oni zapeli prvo od udovice sa bolesnim sinom da uzmu. Svakako da i ona treba da bude u obavezi da plati, ali ajde stavite je na kraj reda zbog njene situacije. Neka prvo plate svi ostali, pa onda ona.

  • milica

    06:07 // 23. 12. 2016.

    Bas me interesuje da li drzavne institucije redovno izmiruju dugove za vodu,grejanje i struju?Sto niko ne objavi njihova dugovanja?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: