Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 7. 7. 2023.

| Društvo

Mesec dana nakon završene rekonstrukcije niške Infektivne - vraćaju se pacijenti i osoblje

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
infektivna
Konačno se vraćaju zaposleni i pacijenti na staru adresu; foto: UKC Niš

Nakon 5 meseci rada u niškoj Vojnoj bolnici, gde je preseljena zbog rekonstrukcije, Klinika za infektivne bolesti biće opet na staroj adresi, u starom delu UKC Niš. Povratak su nadležni najavili mesec dana nakon završenih radova, jer kažu da su za to vreme morali da ispoštuju sve higijenske i epidemiološke mere za povratak pacijenata i zaposlenih.

Prva faza rekonstrukcije niške Infektivne klinike počela je krajem januara, a početkom juna je saopšteno da je taj posao završen, ali da se medicinsko osoblje i pacijenti neće vratiti dok se ne završi čišćenje i dezinfekcija.

Mesec dana kasnije i to je konačno završeno, pa su iz UKC Niš saopštili da su ispoštovane sve predviđene higijenske i epidemiološke mere, i da će se rad polako vraćati na stari režim, a osoblje i pacijenti biti na staroj adresi.

infektivna 5 meseci od početka rekonstrukcije najavljen povratak na Infektivnu kliniku; foto: UKC Niš Od danas 7. jula, su ambulanta za prijem pacijenata sa simptomima kovid virusa, kao i stacionarni deo za obolele, iz nove zgrade UKC Niš, odnosno Urgentnog cenra, kako navode na zvaničnom sajtu - ponovo na Klinici za infektivne bolesti u Nišu, u starom Kliničkom.

Takođe, prema planu rukovostva Uprave UKC Niš i ove OJ, a u dogovoru sa ostalim nadležnim službama, od subote 08.07.2023. i hepatološka ambulanta Klinike, biće otvorena za sve pacijente, na lokaciji, gde je bila i pre renoviranje zgrade - navode u obaveštenju.

Konačno preseljenje stacionara iz Vojne bolnice na nišku Infektivnu kliniku nadležni najavljuju za ponedeljak 10. jul, ali uz napomenu da će o tome obavestiti pacijente naknadno.

Podsetimo, zgrada Klinike za infektivne bolesti stara je više od 100 godina. Radove su izvodile preko tendera izabrane niške firme Telegra forte i Ipi inter projekt inženjering, a vrednost ugovora je oko 59,8 miliona dinara sa PDV-om.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Matijaš

    15:31 // 7. 7. 2023.

    Pok. prim. dr Ivan Pribićević je, rizikujući da ga proglase narodnim neprijateljem, zatvorio Kliniku za zarazne bolesti u toj staroj zgradi i zahtevao je da se naoravi nova zgrada Klinike za zarazne bolesti. Pošto hrabre ljude pomaže steća, usoeo je da ostvari svoj naum, i tako je, 2978. godine, započela Klinika za zarazne bolesti da radi u novoj zgradi. U staru zgradu, uselio se Centar za nuklear

  • Hanioti

    12:27 // 7. 7. 2023.

    U KC Nis se zna da je beskrajno dugo “renoviranje” infektivne klinike i njeno”svecano”otvaranje namerno odlozeno dok se glavni ceremonijal-majstor ne vrati sa duzeg letovanja u Grckoj,renoviranje je bilo samo izgovor da se ne radi tokom korone… privatni kartel na celu sa Upravom KC je sve unistio i naravno privatizovao.Neka JV urade anketu i utvrde koliko direktora klinika imaju i privatne klinike

    • Zorbas

      15:46 // 7. 7. 2023.

      Apsolutno sve istina. U tom pravcu bi trebali i odgovarajuci organi da procesljaju tendere koje sprovodi Uprava a pogotovu one koje su vodili u doba Korone , Tigar i Jankovic. Tu ima podebeo slucaj i robija u najavi za vecinu. E onda bi svaki sledeci direktor i uprava shvatili da oni sluze za dobrobit pacijenata a ne za licne interese. Renoviranje Kardiologije= Zidamje Skadra.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: