Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 29. 6. 2022.

| Društvo

Mesec dana radova u Vojvode Putnika u Nišu - građane zanima kad će kraj i kako će izgledati, nadležni ćute

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
vojvode putnika dva
Nepoznato kada će biti gotova rekonstrukcija; foto: T. R.

Pre mesec dana Ulica Vojvode Putnika u Nišu zatvorena je za saobraćaj zbog rekonstrukcije. Nadležni ne odgovaraju na pitanja o tome kada će biti završena i kako će izgledati, a rok koji su na početku pominjali bio je dva meseca. Slika na terenu govori da se radovima ne nazire kraj. Tu je nekoliko mašina i radnika, poneki automobil, poneka veverica i prolaznici koji zaobilaze rupe i šut.

vojvode putnika jedan Saobraćaj je obustavljen od ulaza u kasarnu “Filip Kljajić” kod Ulice Stevana Sremca do Trebinjske, pa se građani žale na to da je Ulica Dimitrija Tucovića, gde su preusmerene i neke autobuske linije, preopterećena.

Stanovnici Vojvode Putnika navode da im radnici JKP Mediana nedeljama nisu odnosili smeće. Pitaju još koliko će morati da udišu i gaze prašinu. Buka koju prave mašine im, kažu, ne smeta mnogo, jer je i nema tokom većeg dela dana.

Kad rade - kad ne rade. Nije da ih uopšte nema, ali ovo je stvarno mnogo prometna ulica i treba mnogo bržim tempom to da ide. Kad idemo do pekare, apoteke ili prodavnice pazimo da ne polomimo zglob negde, na sve strane su rupe, kamenje i ne znam ni ja šta. Razumem da se radi, ne može da bude sve čisto, ali ko zna do kad će ovako - priča Nišlijka.

vojvode putnika deset Mnogi pitaju i kako će ulica izgledati kad bude gotova - hoće li da dobije dva kružna toka kao što je najavljeno, da li će trotoari ostati iste širine i da li će možda da se napravi još jedna saobraćajna traka.

Na ta pitanja više od nedelju dana ne odgovaraju ni iz Direkcije za izgradnju, ni iz kabineta gradonačelnice Niša. Trenutni izgled ulice pokazuje da bi kružni tokovi mogli da budu izgrađeni kod Prekršajnog suda i kod semafora na raskrsnici sa Trebinjskom i Ulicom Đure Jakšića.

smeće Vojvode Putnika Smeće nedeljama nije odnošeno; foto: S. Z.Postavljeni su i ivičnjaci u jednom delu, a “načete” su i neke poprečne ulice. Tu je nekoliko mašina firmi Trace i Vodogradnja, a jutros oko 9 sati neke od njih radile su samo na početku ulice, blizu Apelacionog suda. Ostale su bile parkirane - neke u dvorištu Prekršajnog suda, neke naviše, ka raskrsnici sa Trebinjskom.

Inače, pre nego što je zvanično zatvorena za saobraćaj, rekonstrukcija je započeta još u martu, radovima na vodovodnoj mreži. Godinama su građani tu ulicu opisivali kao jednu od najprometnijih, a najlošijih u gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SSS

    01:22 // 2. 7. 2022.

    Neko rece da ne bude Bubanj na vodi...nece nebrinite, bice Apelacioni u vodi, cim zavrse i padne prvi letnji pljusak....

  • Gagi

    23:24 // 30. 6. 2022.

    Do lokalnih izbora 2024 g. ako ne budu i ranije. Strašno, ulica te dužine oko 1 km. u uređenim zemljama bi bila završena uza 10-15 dana.

  • Igor

    09:22 // 30. 6. 2022.

    Ako ulica bude iste sirine,znaci da je neko oprao pare.
    Bolje da nisu dirali.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: