Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:28, 11. 2. 2021.

| Društvo

Meštani 3 vlasotinačka sela ukazali ministru Krkobabiću na brojne probleme, on ih podsetio na programe

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Krkobabić vlasotinačka sela
Ministru Krkobabiću ukazano na više problema; foto: Agencija Publika;

Kroz tri sela vlasotinačke opštine, koja je posetio, ministru za brigu o selima Milanu Krkobabiću meštani i predsednik Opštine ukazali su na zapušten zadružni dom u jednom od sela, probleme koje im stvara uvozna roba, nesređeni putevi i star sistem vodosnabdevanja, saopštavaju iz opštine. On ih je, prema izveštaju iz Opštine, uputio na projekte i programe koji bi mogli njihove probleme da reše.

Stajkovce, Orašje i Dobroviš su vlasotinačka sela koja su se našla na ruti ministra Krkobabića, a u svakom od njih, sudeći po saopštenju Opštine, sačekao ga je poneki problem meštana.

Dom kulture, koji su koristili stanovnici Orašja i Kukavice i koji je nekada bio zadružni dom, kako je rekao predsednik Opštine Vlasotince Bratislav Petrović, je zapušten i naveo da za njegovu rekonstrukciju očekuje pomoć Ministarstva na čijem čelu je Krkobabić. zapušten dom kulture Orašje Zapušten dom kulture našao se na ruti ministra; foto: Agencija Publika;

Razlog je taj što je bio u svojini bivšeg društvenog preduzeća Vinarska-podrumi. Opština Vlasotince je prošle godine u stečajnom postupku pribavila ovaj objekat u javnu svojinu i uradila je projekat za njegovu rekonstrukciju. Sredstva su značajna, očekujemo javni poziv preko Ministarstva za brigu o selu gde ćemo se sigurno javiti i konkurisati - rekao je Petrović.

U brdsko-planinskom delu opštine, ministar Krkobabić posetio je i selo Dobroviš i turističko domaćinstvo Nebojše Stojičića.

Ovde živi pedesetak meštana. Najveći problemi su nam put i voda. Sistem vodosnabdevanja je star 70 godina. Ima još onih koji bi se vratili, kad bi put bio sređen - rekao je Stojičić.

Na problem sa uvoznom robom koji imaju ukazao je Ivica Nastić iz Stajkovca, kao i da su zadruge nužne da bi oni bili konkurentni, navode iz Opštine.

Da uskoro kreće program namenjen rekonstrukciji zadružnih i domova kulture, najavio je Krkobabić i naglasio da 73% domova kulture u Srbiji nije u funkciji, kao i da postoji nacionalni investicioni plan u okviru koga je planirano pet milijardi dinara za 5.000 kilometara puteva.

Važna je infrastruktura, egzistencija, ali ljudi treba da imaju i gde da se okupe. Zato su nam važni i domovi kulture - prenose iz Opštine Krkobabićevu izjavu.

Rekao je i da promovišu novi paket sredstava namenjenih zadrugama, te da će javni poziv uskoro biti raspisan i težište stavljeno na planinska i rubna područja i spomenuo Nacionalni investicioni plan Srbije od tri milijarde evra za 80 samouprava južno od Save i Dunava za uređenje vodovoda i kanalizacije, prenose iz Opštine Vlasotince.

U poseti vlasotinačkim selima s njim je, kažu iz Opštine, bio i profesor Žarko Ilin sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ilić

    11:12 // 11. 2. 2021.

    Njegov program zadrugarstva u koji je država uložila gomilu novca dok je bio ministar bez fotelje je propala stvar.
    Treba ga samo pitati koliko je zadruga zaživelo....
    Ne treba Krkobabić meštanima Vlasotinačkih sela, to su vredni i bogati poljoprivrednici. Što ih manje obilazi bolje za njih, dovoljno je samo da se ujedine i rešavaju svoje probleme....
    Pozdrav

  • Čudesni dribling

    09:11 // 11. 2. 2021.

    Imamo ideje i programe, glasajte ponovo za nas, pa će ga dobijete!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: