Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 28. 2. 2018.

| Društvo

Meštani Berbatova tvrde da su odsečeni od sveta, u Zimskoj službi kažu prohodno

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Berbatovo sneg
Meštani kažu da nije čišćeno par dana; foto: A. Ž.

Sneg koji je pre nekoliko dana počeo intenzivno da pada u Nišu i okolini, “odsekao je od sveta” selo Berbatovo, kako kaže jedna meštanka, pa već 3 dana kamioni koji prevoze hleb ne mogu da dođu do njih. Šef Zimske službe Sveta Manić tvrdi da nije baš tako i da će popodne ponovo čistiti ovaj kraj.

Meštanka Berbatova koja se javila redakciji Južnih vesti kaže da do sela jedva može da se dođe, jer ništa nije očišćeno. Najveća muka im je, dodaje, što već nekoliko dana zbog snega kamioni koji ujutru dovoze hleb ne mogu da priđu selu.

Poptuno smo odsečeni od sveta. Kad sam zvala “ABM putogradnju” koja treba da čisti seoska područja, neki čovek mi je poručio da zagrlim momka ili muža, uživam u toplom i gledam kako pada sneg - priča meštanka.

sneg berbatovo Autobus ne ide do Berbatova zbog snega; foto: A. Ž.Šef Zimske službe Sveta Manić kaže da u Berbatovu “nije očišćeno kao u centru Niša”, ali da kamioni sa hlebom sigurno mogu da dođu do sela. Tvrdi da je prohodno i da su ekipe stalno na terenu, ali da ne mogu da očiste sve odjednom.

Ponovo ćemo popodne do Berbatova da prođemo, da proširimo tu trasu koja je sad očišćena onoliko koliko je moglo. Jutros su ekipe čistile ulaz u selo - dodaje Manić.

Zasad je završeno čišćenje niških sela Pasjača, Vlase, Rujnik i Leskovik, navodi Manić, a nastaviće da čiste i ostala planinska sela u okolini do kojih zbog snega teško može da se priđe.

Podsetimo, neki putevi u okolini Niša su neprohodni zbog snega i leda, pa su autobuske linije skraćene. Kako piše na sajtu Direkcije za javni prevoz, autobus koji obično vozi do Berbatova, zbog snega ide samo do manastira u Gabrovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    20:24 // 2. 3. 2018.

    Gospoda iz preduzeća koje treba da održava lokalne puteve nema dve blage veze ni kako se zovu niška sela, a kamoli gde se nalaze !!!

  • Mestanka

    15:13 // 1. 3. 2018.

    Gospodine Manicu, još samo sa kažete da je laž i to da je sneg uopste i pao. Stidite se vasih ne istinitih izjava. Nije očišćeno danima,ljudi su jedva i pesaka odlazili do manastira kako bi otisli na posao,kod lekara... Prvo izadjite na teren i vidite situaciju pa posle dajte ovakve izjave. Ne brukajte se ne istinitim izjavama.

  • srba

    13:41 // 1. 3. 2018.

    1000 ti put dzaba kukate ;) niko nece prstom da mrdne !!! vrana vrani oci ne vadi !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: