Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 12. 4. 2024.

| Društvo

Meštani Delijskog visa ponovo blokiraju kružni tok na putu ka Niškoj Banji

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Delijski vis (2)
Gradonačelnicu pozvali da održi obećanje, a ne da pokušava da ugasi proteste; foto: JV

Stanovnici niškog naselja Delijski vis ponovo će blokirati kružni tok kod Stop šopa zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka atmosferske kanalizacije. Još jednom poručuju da sa protestima neće prestati i pozivaju gradonačelnicu Draganu Sotirovski da ispuni poslednje obećanje iz novembra prošle godine.

Iako je 5 od 13 ulica asfaltirano, organizatori protesta kažu da će se okupiti 22. put, kako bi još jednom pokazali jedinstvo, istrajnost u protestima, sve dok i poslednja ulica ne dobije asfalt i atmosfersku kanalizaciju.

Što se tiče ulica gde postoji asfalt a nema kišne kanalizacije, do dana današnjeg ništa nije urađeno, ali zato gradonačelnica poziva ljude iz naselja i vrši pritisak da protesti stanu. Podsećamo gradonačelnicu na njeno obećanje iz novembra 2023. godine da će sve ulice u našem naselju biti asfaltirane do Nove godine kao i da će biti rešena atmosferska kanalizacija u celom naselju - kažu ove Nišlije.

Inače, žitelji se žale da su im posle svake jake kiše poplavljeni podrumi, garaže i kuće zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka atmosferske kanalizacije.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je naselje i obećala asfaltiranje, ali su radovi ubrzo stali, za šta je Sotirovski okrivila meštane jer “nisu bili složni”.

Meštani kažu da je, za sada, 5 ulica asfaltirano, neke polovično, još njih 8 čeka asfalt i ističu da u ulicama gde postoji asfalt, a nema kišne kanalizacije, ništa nije urađeno.

Sugrađanima su se izvinili na poslednjem protestu zbog čestih blokada ulica i pozvali ih da im se pridruže.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    23:48 // 13. 4. 2024.

    Kad krenu preko pruge i one kozije staze bilo bi lepo pokupe svo đubre koje ti isti iz tog naselja bacaju uz put. Imali bi veću podršku

  • mile

    19:26 // 12. 4. 2024.

    Blokiraje. Sotirovska za drugo ne zna. Umesto sama vlast da vodi racuna, gradjani sami moraju da se bore za svoje. Valjda cemo da ih oteramo iz Nisa uskoro.

  • Poltrone,

    17:42 // 12. 4. 2024.

    treba tebi da povećaju sledovanje parizera, od gladi si počeo da buncaš

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: