Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:24, 7. 10. 2023.

| Društvo

Meštani Delijskog visa udruženo na ulici - gradonačelnici poručili da "ode" i da ne odustaju

Autor:Jovana Stojanović, Jelena MišićIzvor:Južne vesti
JLM_0702
Udruženi meštani svih generacija bore se za uređeno naselje; foto: Jelena Mišić

Udruženi meštani Delijskog visa, koji traže da se stara samoposluga renovira i da u njoj imaju apoteku, poštu i ambulantu, kao i oni koji se bore za asfaltirane ulice, rešavanje problema sa kanalizacijom, osvetljenje i celokupno uređenje naselja - zajedno su protestovali i blokirali kružni tok na Trošarini, uz poruku gradonačelnici Dragani Sotirovski da neće odustati, da ona treba da "ode" i da će ih sledeće nedelje biti još više ako im zahteve ne ispuni.

JLM_0740 Udruženi meštani svih generacija bore se za uređeno naselje; foto: Jelena Mišić Iako su se sastali pre nekoliko dana sa Sotirovski u Gradskoj kući, meštani su ponovili da dogovor nije postignut, kako je to ona predstavila javnosti, pa su zato danas ponovo protestovali. Nakon okupljanja u naselju meštani svih generacija krenuli su u protestnu šetnju udruženi nakon dva protesta - zbog samoposluge i uređenja naselja.

Jedan od meštana je ponovio da su poplave u naselju česte zbog neasfaltiranih ulica, ali da smatra da su problemi brojni i da je očekivao više svojih komšija na protestu. JLM_0731 Udruženi meštani svih generacija bore se za uređeno naselje; foto: Jelena Mišić

Zaista bih voleo da se naši zahtevi ispune, ali nisam siguran da će to da se desi. Mi ne odustajemo - poručio je meštanin.

Bili su udruženi i glasni da od zahteva ne odustaju, a tokom blokade pružnog prelaza vikali su "Dragana odlazi" i potom prošetali oko kružnog toka na Trošarini i vratili se u svoje naselje, koje žele da bude uređeno i da im nadležni ispune obećanja koja su više puta davali.

Predsednik Udruženja "Radne akcije Delijski vis" Milan Spasić je istakao da su se udružili zbog brojnih problema koji ih muče, a za koje su dobijali obećanja da će biti rešeni, ali nisu ni nakon sastanka u Gradskoj kući. JLM_0713 Udruženi meštani svih generacija bore se za uređeno naselje; foto: Jelena Mišić

Mi smo ovde zbog neispunjenih obećanja, koja su data još 2019. godine. Bivši gradonačelnik Darko Bulatović je dao obećanje da će samoposluga bivša "9. maj" da se renovira u svrhe potrebe građana. Potrebe građana su osnovne - pošta, apoteka, ambulanta, sve to bi moglo da stane u samoposlugu od 650 kvadrata. Međutim, to obećanje nije ispunjeno, ali građani nisu zaboravili na to obećanje - istakao je Spasić.

Na sastanku koji je Sotirovski predstavila kao "konstruktivan", odnosno da su "dogovorili korake" i da će biti njihovi gosti, Spasić tumači drugačije - problem nije rešen i građani su revoltirani. JLM_0709 Udruženi meštani svih generacija bore se za uređeno naselje; foto: Jelena Mišić

Na sastanku je rečeno da će samoposluga da ide na licitaciju, ali građani su protiv toga. Građani Delijskog visa ne žele da se imovina građana prodaje i da ide na licitaciju, već da se u taj objekat treba uložiti i da se izdavanjem tih lokala i objekata Grad treba kroz neku godinu da vrati resurse u svoj budžet, a posle toga i da prihoduje. Tako da su građani revoltirani time - zaključuje Spasić.

Zato su i ove subote bili na ulici i na kratko blokirali pružni prelaz i kružni tok na Trošarini, a Spasić očekuje da će ih sledeće subote biti još više, ukoliko im zahteve ne ispune.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Spasa

    21:57 // 8. 10. 2023.

    Cuj ovo, da grad pravi samoposlugu. Dal ste ljudi ozbiljni? Pa jos to grad nije radio. Pa gde to moze?

  • Jug

    13:32 // 8. 10. 2023.

    A da dodate i da vam vrati aerodrom, mašinsku, elektronsku da protera izbeglice koje iz nekog razloga mrzite kao i ljude i vojnih zgrada i da vam podeli svoju imovinu. Dal bi bili srećni? Ne verujem.

  • Delija

    10:18 // 8. 10. 2023.

    Al će zato da popisuje kučiće po gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: