Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:32, 10. 5. 2024.

| Društvo

Meštani Delijskog visa večeras ponovo blokiraju saobraćaj

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
1711135617008
Večeras od 18 sati kod Stop šopa; foto: S. V.

Stanovnici niškog naselja Delijski vis ponovo će večeras, 10. maja, od 18 sati bolikrati saobraćaj na kružnom toku kod Stop šopa zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka atmosferske kanalizacije.

Građani Delijskog visa ne odustaju od protesta ni nakon sastanka sa gradonačelnicom Draganom Sotirovskim na kom im je ponovila da ulice u kojima nisu rešeni provno-imovinskih odnosi ne mogu dobiti kanalizaciju i asfalt.

Pojedini žitelji četiri ulice koji i pored obavljenog razgovora nisu razumeli važnost zajedničkog posla i nisu želeli da daju saglasnost za rešavanje provno-imovinskih odnosa na parcelama na kojima se nalaze trase tih ulica. Iz napred navedenog razloga Grad je započeo proces parcelacije kako bi bio proglašen javni interesod strane države i kako bi na kraju sve te ulice dobile asfalt - odgovorila je gradonačelnica meštanima.

Dodala je da je potrebno vreme da taj proces bude završen, ali meštani i dalje ostaju pri svom stavu - neće odustati od protesta dok svi u naselju ne dobiju kanalizaciju i asfaltom.

Rekli smo “sutra rešite problem - sutra protesti staju” i ostajemo pri tome - poručuju meštani.

Inače, sve je počelo kada su žitelji Delijskov visa izašli na ulicu žaleći se da su im posle svake jake kiše poplavljeni podrumi, garaže i kuće zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka atmosferske kanalizacije. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je naselje i obećala asfaltiranje, ali su radovi ubrzo stali, za šta je gradonačelnica okrivila meštane jer “nisu bili složni”.

Do sada je 5 ulica asfaltirano, neke polovično - Dušnička, Feliksa Kanica, Jelisavete Načić, Jovanke Bončić i Admirala Geparda, neke još čekaju asfalt, a meštani ističu da u ulicama gde postoji asfalt, a nema kišne kanalizacije, ništa nije urađeno.

Sugrađanima su se na jednom protestu izvinili sugrađanima zbog čestih blokada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kimi

    09:52 // 11. 5. 2024.

    Ovo će da potraje godinama! Izdržite do kraja za svoja prava!

  • Poltron

    21:55 // 10. 5. 2024.

    Dosadiste više a još i na veliki petak ste izlazili sigurno vas je bilo desetinu ljudi tog dana sede kući i mole se bogu. Bog sve vidi. Chene javi se.

  • Milan vozač

    16:20 // 10. 5. 2024.

    Dosadni ste više. Vi mislite da ste jedini u Srbiji koji ima neasfaltirane ulice.
    Zašto sada tražite 2024 godine sto niste tražili od 2012 pa do tekuće godine. Tad vam nije smetalo a sad vam sve smeta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Njima ne treba sreća, treba im pobeda.

Nišlija čitalac

Tekst: Ni treća nije bila sreća - niški Radnički u Novom Pazaru odlučuje o baražu

Pronađite nas na: