Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:13, 23. 1. 2019.

| Društvo

Potvrđeno: Odložena evakuacija u Jasenoviku

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti

Meštani Jasenovika zabrinuti i zbog amonijaka i zbog evakuacije

Za sutrašnju najavljenu evakuaciju u selu Jasenovik kod Niša meštani su odložili pripreme, jer kažu da su dobili informaciju da se cela procedura uklanjanja prevrnutih vagona sa amonijakom - odlaže. Predsednik Mesne zajednice Zoran Jovanović potvrđuje da evakuacije sutra sigurno neće biti i da još čekaju novi termin.

Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević, kojoj pripada i ovo selo sa oko 400 stanovnika, ranije je potvrdio da je evakuacija zakazana za sutra ujutru, a u dokumentu koji je poslat svakom pojedinačnom domaćinstvu pisalo je da bi selo trebalo da bude potpuno ispražnjeno do 8 sati ujutru. Ipak, meštani tvrde da su sada dobili informaciju da se evakuacija odlaže do vikenda.

Pitanje je da li će i tada meštane na kratko iseliti iz Jasenovika, jer Jovanović kaže da još nije zakazan novi termin ta evakuaciju.

Zvaničan razlog nam nisu dali, ali definitivno sutra neće biti evakuacije, meštani su obavešteni. Ja pretpostavljam da je zato što još kolosek nisu završili kako treba. Postoji mogućnost i da se prvo životinje evakuišu, pa onda ljudi, tako da se i to još čeka - priča Jovanović.

U Jasenoviku tvrde i da im zbog svega što se dešava nije prijatno, da su uplašeni, a da remont pruge čekaju više od pola veka, od 1962. godine.

Često se dešava da vozovi ispadnu iz šina. Isto se desilo i pre samo mesec dana na kilometar odavde. Sreća je samo što amonijak sada nije iscureo - kaže Dragan Rašić iz Jasenovika.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije pozivaju Železnice Srbije i druge nadležne organe da dodatno razmotre situaciju u Jasenoviku i saniraju problem iskliznuća na način najbezbedniji po stanovništvo.

Kako će se situacije dalje razvijati znaće se sutra, a iz Štaba očekuju od Železnica da primeni najbezbedniju sanaciju i da je Grad spreman da obavi svoj deo posla i privremeno zbrine stanovništvo i životinje.

Preko organa gradske opštine Pantelej Štab je u stalnom kontaktu sa meštanima sela Jasenovik i blagovremeno će ih obavestiti o daljim postupcima i aktivnostima - piše u saopštenju Štaba.

Podsetimo, cisterne sa amonijakom su iskliznule iz šina tokom vikenda, a srećom ova štetna tečnost nije iscurela. Železnički saobraćaj na ovoj deonici je i dalje u prekidu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljubica

    12:55 // 24. 1. 2019.

    Samo napreDNO!

  • Nislija86

    10:32 // 24. 1. 2019.

    Sramota/Nesposobnost/Bahatost/
    nedelju dana ne mogu da rese problem par vagona. cekaju nekog, cekaju nesto.Pruga blokirana,narod ugrozen i nikom nista

  • Зоран Васиљевић

    10:23 // 24. 1. 2019.

    Главни проблем је у железници где је зацарио хаос, лоповлук, корупција и неодговорност. Лоше стање инфраструктуре које се гомила годинама: стање пруге, пружних прелаза, рампе које се не спуштају када возови пролазе... Кадровска политика катастрофална. И то су ствари на које се указивало годинама али ништа није учињено. Мислим да се то намерно ради не би ли се извршила криминална приватизација.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: