Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 12. 6. 2020.

| Društvo

Meštani Jasenovika traže ispunjenje obećanja o uređenju dvorišta, Vasiljević kaže ispunjeno 101 odsto

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Skola Jasenovik 5; foto: I. N
Fotografije demantuju da je obećanje ispunjeno; foto: I. N.

Uređenje školskog dvorišta i igrališta u niškom selu Jasenovik bilo je jedno od brojnih obećanja gradske vlasti, kažu meštani, a dato je nakon ispadanja cisterni sa amonijakom na pruzi pre godinu i po dana. Ipak, navode da ništa nije urađeno, a da je dvorište zapušteno i uraslo u travu, pa je devojčicu dok se igrala ujela zmija. Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević pak tvrdi da je ispunjen 101% dogovora, doslovce sve obećano, pa i svaki zarez, te da su problem meštani koji ništa ne rade.

Skola Jasenovik 3; foto: I. N Fotografije demantuju da je obećanje ispunjeno; foto: I. N. Meštani Jasenovika su se prošle godine izborili za rekonstrukciju pruge, nakon što su cisterne sa opasnom materijom više puta ispale u njihovom selu. Pre godinu i po dana su ih zato često obilazili gradski i državni funkcioneri i obećavali, kažu, mnogo toga.

Njihov prioritet je bio, prisećaju se, da se škola ogradi, sredi dvorište i održava redovno, jer zbog loših uslova mnogi ispisuju decu iz škole i voze ih u Niš, a nije ni bezbedno za igru.

Skola Jasenovik; foto: I. N Fotografije demantuju da je obećanje ispunjeno; foto: I. N. Ipak, isto je i godinu dana kasnije, navode meštani i šalju fotografije kako to danas izgleda, te napominju da predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević nije ispunio obećanja.

Tada nam je Vasiljević obećao ogradu, dečije mobilijare i sve ostalo, da konačno uđemo u 21. vek, jer idu izbori. Naravno u nečemu je zapelo i ništa nije urađeno, školsko dvorište je zapušteno, uraslo u veliku travu i trnje, ali to ne sprečava decu da se druže i igraju i tako je pre nekoliko dana jedno dete u toj velikoj travi slučajno nagazilo zmiju i ona je ujela za nogu i odmah prebačena u KC Niš. Srećom devojčica je dobro - navode meštani.

Da je reč o lažima meštana - tvrdi predsednik Opštine Bratimir Vasiljević, jer je prema njegovim rečima Opština sve što je obećala i ispunila, 101 %. Skola Jasenovik 2; foto: I. N Fotografije demantuju da je obećanje ispunjeno; foto: I. N.

Sve što smo im obećali smo doslovce ispunili, i svaki zarez - tvrdi Vasiljević.

Na pitanje da li je sređena škola, postavljena ograda i mobilijari, Vasiljević odgovara da je Opština sve dala, ali da meštani neće da urade ništa za sebe. Skola Jasenovik 1; foto: I. N Fotografije demantuju da je obećanje ispunjeno; foto: I. N.

Data im je ograda, data im je žica, cement, pesak, sve što je Opština obećala je dala. I za stepenište za dom gde se okupljaju, za terasu lim je kupljen, pitajte ih šta su uradili od toga, pipnuli nisu dve godine. I sad pričaju laži - priča Vasiljević.

Pojašnjava da je dogovor bio da Opština plaća, a građani rade, ali da meštani dve godine nisu uradili ništa u selu. Ipak, Vasiljević priznaje da nije ispunio sva obećanja, pa ih ponavlja desetak dana pred izbore.

Ja sam obećao sad kad krenemo, da uradimo atarski put koji im dugujemo i koji radimo za sva sela, da ćemo uzeti mašinu da to raskrči, da očisti da bi oni navodno mogli to da postave. Ajde videćemo hoće li tako biti - dodaje Vasiljević.

Skola Jasenovik 4; foto: I. N Fotografije demantuju da je obećanje ispunjeno; foto: I. N. Priznaje i da igralište za decu još nije sređeno, ali i za to obećava nove table i obruče za koji dan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mb

    16:29 // 12. 6. 2020.

    Iskreno stid me je od samog sebe sto je predsednik moje opstine ovaj...ipak nemam termin za njega.

  • Tardus

    14:40 // 12. 6. 2020.

    A oni 99?

  • Mara

    14:13 // 12. 6. 2020.

    slike sve govore

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: