Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 30. 10. 2023.

| Društvo

Meštani Male Plane konačno dobijaju saobraćajnu signalizaciju kod škole

Autor:Ljubisa MitićIzvor:Južne vesti
mala plana
Skola pored državnog puta i nevidljivi peščki prelaz; Foto: Lj. M.

Višegodišnji napor meštana prokupačkog sela Male Plane u rešavanju bezbednosnog problema duž magistralnog puta Niš - Priština mogao bi uskoro da bude okončan. Nakon mnogobrojnih zahteva i inicijativa, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je odobrilo postavljanje vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije na tom delu, što će značajno unaprediti bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno učenika Osnovne škole "Svetislav Mirković Nenad".

Još početkom ove godine meštani Male Plane su peticijom tražili da se problem bezbednosti pešaka na državnom putu koji prolazi kroz njihovo selo reši. put u maloj plani Put nebezbedan pre svega za pešake; Foto: Lj. M.

Preko 200 meštana Male Plane i okolnih sela potpisalo je peticiju kojom traže da im nadležni reše problem bezbednosti. Put prolazi kroz centar sela u blizini škole, ambulante, pošte i prodavnice i sada će po nalogu nadležnog Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kome smo se pismeno obratili za pomoć, taj problem biti rešen - kaže žitelj Male Plane.

Dodaje da su prethodno kucali na mnoga vrata i slali dopise, od Puteva Srbije do Gradske uprave u Prokuplju, ali su svi prebacivali odgovornost jedni na druge, nalazeći razloge zašto da ne reše problem.

Nadležni u Putevima Srbije naglašavaju da će biti postavljena kompletna standardna i nestandardna signalizacija, odnosno putokazna signalizacija. put mala plana Državni put vodi ka Kuršumliji i Kosovo i Metohiju; Foto: Lj. M.

Kada se sve završi, put na tom delu imaće pešačke ograde, ležeće policajce, obeležene pešačke prelaze, detektore brzine, kao i treptače ispred pešačkih prelaza - rekli su u Putevima Srbije.

Kako bi privukli pažnju javnosti i naterali nadležne da im reše problem, meštani Male Plane su više puta performansom i prelaskom po nekoliko puta na pešačkom prelazu preko državnog puta pokušavali da ukažu na ugroženu bezbednost pre svega dece koja tim putem dolaze do škole.

Osnovnu školu “Svetislav Mirković Nenad” pohađa oko 200 učenika koji svakodnevno prelaze državni put na kome je u nekom periodu postojao obeležen pešački prelaz, ali je zbog neredovnog održavanja najčešće potpuno nevidljiv, a osim iz Male Plane, školu pohađaju i učenici okolnih sela iz Potočića, Drenovca, Resinca, Gornje i Donje Toponice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    12:42 // 30. 10. 2023.

    Eto dobiće te ležeće policajce!, pošto vam nije dosta buke i zagadjenja?, sad će te imati još više i jednog i drugog!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: