Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:06, 6. 3. 2023.

| Društvo

Meštani Merdara dobili uličnu rasvetu, čekaju na ostala Vučićeva obećanja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
merdare
Meštani dobili uličnu rasvetu, ali očekuju i ostala obečanja; Foto: Lj. M.

Nepunih mesec dana kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naložio lokalnoj vlasti u Kuršumliji da se Merdare pokrije javnom rasvetom, oni su to i uradili - završena je prva faza u dužini od 6 kilometara, a u toku je priprema za izvođenje druge faze koja podrazumeva radove prema selu Matarovi od 3 kilometra. Ipak, to je samo jedno od nekoliko obećanja koja su meštani dobili od Vučića tokom obilaska nedavne posete Kuršumlijskoj Banji, a meštani očekuju revitalizaciju puteva, pruge i otvaranja pogona Jumka.

Meštani tog kuršumlijskog sela duž Administrativne linije sa Kosovom i Metohijom kažu da će se novom rasvetom pre svega povećati bezbednost stanovnika u večernjim satima i tokom noći. meštani Vučić pre oko mesec dana razgovarao o problemima meptana sela Merdare; Foto: Lj. M.

Ljude posebno uznemirava prolazak migranata koji sa Kosova i Metohije prelaze preko našeg sela i idu dalje ka unutrašnjosti Srbije. Za sada nije bilo većih incidenata, ali naročito uveče nije prijatno ljudima da gledaju kako im oko kuće prolaze nepoznati ljudi. Ovde ima dosta starijih osoba koje se plaše za svoju bezbednost - kaže Časlav Milošević iz sela Merdare.

Rasvetu u selu je finanansirala lokalna vlast u Kuršumliji, ali tek nakon što im je to Vučić naložio da urade.

Ipak, oni očekuju da će se uskoro realizovati i ostala obećanja koje je predsednik tada izneo i da će uskoro početi sanaciju i rekonstrukciju seoskog puta u dužini od 7,7 kilometara koji povezuje to selo sa nekoliko zaseoka.

Vučić je tada najavio da će radovi na tom putu širine 4 metra početi 1. marta, a od direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka tražio da izvođač bude domaća firma i da novac po proračunu koji je sa 60 narastao na 210 miliona, obezbede Putevi Srbije. I to se još čeka.

Obećao je i otvaranje konfekcijskog pogona Jumka do jula, gde će se zaposliti oko 80 radnika, kao i uvođenje autobuske linije do Merdara i to 3 puta dnevno, ujutru, popodne i uveče, ali i završetak radova na pruzi Niš - Kuršumlija do marta sledeće godine.

Od svega što je pre oko mesec dana tada rekao, meštani Merdara su za sada jedino dobili rasvetu i to za deo sela koji je nije imao, a hoće li dočekati i ostale najavljene radove u narednom periodu meštani kažu da je sve to za sada još neizvesno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gane

    21:38 // 6. 3. 2023.

    predCednik je maja 1999. poestio Kuršumliju.
    Zašto?

  • logi baćoglava

    14:24 // 6. 3. 2023.

    znaju li u Merdaru konje bio Dragan Milunović Džule?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: