Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 7. 12. 2020.

| Društvo

Meštani Neradovca kod Vranja nastavili uređenje svog sela i napravili parkić

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Neradovac - Vranje
Postavljene su klupe, parkić je popločan, a sanirana je i zgrada Mesne zajednice; foto: M. D.

Nakon što su sredili zapuštene sportske terene, entuzijasti iz Neradovca kod Vranja su uredili još jedno mesto za druženje i odmor - prostor ispred Mesne zajednice adaptirali su u mini-park.

Vođeni idejom da neiskorišćeni prostor pretvore u mali park, meštani su još krajem prošle godine počeli sa čišćenjem terena, posadili drvored ruja i na kraju postavljena zaštitna ograda, a konačni cilj - da se napravi što funkcionalniji prostor za odmor i rekreaciju je realizovan sada.

Neradovac - Vranje Umetnici iz Vranja su na jednom zidu Mesne zajednice uradili mural; foto: M. D. Postavljene su klupe, parkić je popločan, a sanirana je i zgrada Mesne zajednice.

Aktivnosti na prvom projektu bili su uređenje i ozelenjavanje mini-parka ispred zgrade MZ Neradovac, kao i krečenje prednjeg zida i farbanje stolarije na toj zgradi. Drugi projekat sastojao se od popravljanja zida na istoj zgradi gde su kasnije umetnici nacrtali mural koji ovom celom prostoru daje skroz drugačiji izgled - kaže koordinator projekta Uroš Ilić.

Sadnice ruja koje su posadili učenici seoske škole u sklopu volonterske akcije "Zeleni kutak za sve", a doniralo ih je Javno komunalno preduzeće Komrad.

Neradovac - Vranje Ovako je izgledao prostor pre adaptacije; foto: Uroš Ilić “Naš parkić - Naš zeleni kutak” nastavak je akcije “Šta nam teško” u kojoj je krajem prošle godine adaptiran prostor ispred Mesne zajednice, dok je projekat Motivisanjem zajednice do izvesnije budućnosti odobren na nacionalnom volonterskom programu “Mladi su zakon”.

Podsetimo, krajem oktobra žitelji Neradovca su sredili zapušteni sportski teren u blizini Mesne zajednice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Čudesni dribling

    16:01 // 7. 12. 2020.

    Šalu na stranu, pohvala svesnim i savesnim ljudima!

  • Vojvođanski Mađar

    14:57 // 7. 12. 2020.

    Sigurno očekuju goste! U stvari, gosta,predsednika Orbána. A pošto je red u nas da je u kući, u dvorištu i ispred kuće uvek sve pod konac, onda ne treba se čuditi!

  • Rade DB

    13:52 // 7. 12. 2020.

    slozna ova madjarska zajednica u Neradovcu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: