Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 24. 11. 2021.

| Društvo

Meštani Pasi Poljane skupljaju novac za osnivanje fudbalskog kluba, žele da ga nazovu po Piksiju

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
pasi-poljana-foto-tr
Motivisao ih Piksijev uspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo; foto: JV/T. R.

Više od tri decenije niško naselje Pasi Poljana, rodno mesto Dragana Stojkovića Piksija, nema fudbalski klub. Igralište na kojem je selektor reprezentacije Srbije zaigrao fudbal puno je smeća, šiblja i žbunja, pa su meštani počeli sa prikupljanjem novca za izgradnju travnatog terena i osnivanje novog kluba koji bi nosio naziv “Dragan Stojković Piksi”.

Uspeh srpske reprezentacije, predvođene Piksijem, kao i želja da ponovo gledaju fudbal u svom naselju, motivisali su nekoliko stanovnika Pasi Poljane da započnu akciju prikupljanja novca za teren i klub.

Pasi Poljana teren Teren na kome je Piksi zaigrao fudbal sada pun šiblja i smeća; foto: JV-N.Mitić;To što se fudbal u Pasi Poljani tek povremeno rekreativno zaigra mnogi opisuju kao paradoksalno i nedopustivo.

Pored ovakve fudbalske veličine koja je ovde rođena, ovde se fudbal više ne igra. Nama ne treba najlepši stadion u zemlji već običan, ograđen teren sa svlačionicama da naša deca mogu da treniraju i igraju fudbal. Da FK Pobeda ponovo zaživi, a stariji da vikendom kao nekada dolaze i bodre naše momke - neki su od komentara.

Pasi Poljana teren Nekoliko momaka uz pomoć donatora renoviralo teren kod stare škole; foto: JV-N.Mitić;Stefan Grčak jedan je od momaka koji su nedavno uz pomoć donatora renovirali teren za mali fudbal kod stare škole u ovom naselju i koji su odlučili da sada pokušaju da sakupe sredstva i za izgradnju velikog travnatog terena sa tribinama, kao i za osnivanje kluba.

Sve smo mi radili - kopali, radili sa mešalicom svakog dana od 7 sati ujutru i obnovili teren kod stare škole. U Pasi Poljani ima minimum 30 momaka koji bi mogli da igraju za klub. Glupo je da igramo po drugim selima kad možemo da napravimo ovde naš klub. Zašto ne bismo napravili i fudbalski teren. Napravio sam neki mali projekat, a dizajnirali smo i logo - kaže Grčak.

Dodaje da je ideja da se formira potpuno novi klub koji će se zvati “Dragan Stojković Piksi”, ali napominje da to neće biti lako i da je potrebno najmanje 100.000 evra.

Postojao je u Pasi Poljani klub Pobeda. Ne nameravamo tako da ga zovemo, hoćemo da pravimo potpuno novi klub koji bi se zvao "Dragan Stojković Piksi". Ako ne može, smislićemo drugi naziv - navodi on.

Napravili su i plan o lokaciji na kojoj bi mogao biti izgrađen teren u Ulici 1.300 kaplara.

teren pasi poljana Ideja da teren bude u Ulici 1.300 kaplara; foto: S. G.Imali smo ideju i da obnovimo stari travnati teren, ali ne može zbog kanalizacije i drugih problema. Druga opcija je bila pored nove škole, gde je i projektom predviđen veliki fudbalski teren, ali ni tu ne može jer parcela nije dovoljno velika - objašnjava Grčak.

Pozivaju sve stanovnike naselja, ali i druge Nišlije, da doprinesu i daju onoliko novca koliko mogu.

Podsetimo, Dragan Stojković Piksi pre pozicije selektora srpske reprezentacije bio je vezni igrač niškog Radničkog, Crvene Zvezde, Olimpika iz Marseja i japanske Nagoje, ali je na sredinu travnatog terena prvi put stao u rodnoj Pasi Poljani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mikac

    10:07 // 25. 11. 2021.

    Zaboravio je on i Pasi Poljanu i Niš i Nišlije. Čovek nije uložio dinar,osim u porodičnu kuću,u Niški sport. Tako ti je to kad žena vodi glavnu reč u kuću! Inače, svaka čast momcima,podržavam ih,ali mislim da treba da odaberu drugo ime,možda za ovo treba da plate autorska prava...

  • Stari Nislija

    09:18 // 25. 11. 2021.

    Hteo bih da se ukljucim u tu celu situaciju,da pomognem koliko mogu jer poticem iz tog mesta,tu sam rodjen,kao mali sam doso u Nis i tu ostao do dana danasnjeg.Igrao sam u nekoliko klubova,bio sam sportski direktor i trener,mogu mnogo toga da pomognem oko realizacije,ali samo pod jednim uslovom,a to je da novoformirani klub nosi staro ime Pobeda,a da naziv skole nosi Piksijevo ime.

    • Razbibriga

      23:41 // 25. 11. 2021.

      Nemoj pomazes ! Bolje si cuti! I, ne lupetaj ! Treba li zbog plasmana na Sv. Prvenstvo i Akademiju da preimenujemo u Piksijevu ?

  • Aca

    07:52 // 25. 11. 2021.

    Naš grad je izuzetno moćan izdvojiće budzet i za Pasipoljance!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: