Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:19, 25. 2. 2022.

| Društvo

Meštani Pasjačke ulice u Prokuplju blokirali ulicu na sat vremena tražeći zabranu prolaska teških kamiona

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
blokada puta
Meštani Pasjačke ulice na sat vremena blokirali kamione; Foto: Lj. M.

Nekoliko desetina meštana Pasjačke ulice u naselju Garić u Prokuplju blokiralo je državni put Prokuplje - Beli Kamen koji prolazi pored njihovih kuća, nezadovoljni jer im, kako tvrde, teški kamioni od po nekoliko desetina tona prave štetu na kućama, vodovodnoj i kanalizacionoj mreži i urušavaju put. Tokom jučerašnjeg incidenta, kako tvrdi žitelj te ulice, oštećen je i jedan privatni automobil, a za vreme današnje blokade nije bilo kamiona.

Ljubiša Jovanović iz Pasjačke ulice tvrdi da mu je vozač kamiona firme “Vodogradnja” polomio šoferšajbnu privatnog automobila tokom jučerašnjeg dana. polomljena šoferšajbna Oštećena šoferšajbna privatnog automobila; Foto: Lj. M.

Auto je bio parkiran pored puta ispred moje kuće. Juče je nekoliko žitelja blokiralo ulicu, a vozač je prilikom izlaska iz kamiona vratima udario u šoferšajbnu i polomio je. Izlazila je policija, ali su mi usmeno rekli da moram da tužim privatno da bih naplatio štetu, a ja nemam para ni za sud, ni za advokate - kaže Jovanović.

Dodaje da je život u njihovoj ulici postao pravi horor, da kamioni na nizbrdici natovaremi rizlom i teški više desetina tona bahato jure, iako je put na pojedinim mestima toliko uzak da jedva može da prođe i sam kamion, a kamoli da se mimoiđu dva vozila. meštanin Aleksandar Perović tvrdi da je nemoguće živeti u ulici od kada prolaze kamioni; Foto: Lj. M.

Od kada su počeli da saobraćaju ovom ulicom teški kamioni natovareni kamenom i rizlom, a to traje unazad nekoliko godina, problemi su katastrofa. Prošle godine smo pokušali blokadom da ih stopiramo, međutim vlasnik “Vodogradnje” je došao i obećao da još mesec dana ide prazan ka mestu utovara, dok se ne napravi alternativni put. Međutim, on je nastavio da ide prazan, ali i da se vraća pun odozgo. Najmanje 50-ak kamiona dnevno prođe ovom ulicom– tvrdi Aleksandar Perović, žitelj.

Dodaje i da su kamioni preteški i da, kada prolaze kroz ovo gusto naselje gde su kuće uglavnom pored puta, puca vodovodna mreža, temelji kuća, potporni zidovi. potporni zid Oštećenja na potpornim zidovima pored puta; Foto: Lj. M.

Oštećenja su velika, a više od svega nas brine što ovim putem idu i vraćaju se deca iz škole, te svi strahujemo za njihovu bezbednost. Na desetine kamiona dnevno prođe i vrati se ovom ulicom, a svaki put pomislimo da je zemljotres jer se cela kuća trese – dodaje Perović.

Za vreme trajanja jednosatne blokade u kojoj je saobraćaj putničkih automobila normalno funkcionisao, ni jedan kamion privatne firme “Vodogradnja” koja sa obližnjeg brda eksploatiše kamen i rizlu nije prošao, iako su, kako tvrde meštani, bar desetak otišli ranije ka mestu za utovar. pešaci Pešaci se kreću ulicom na kojoj nema trotoara; Foto: Lj. M.

Policija je bila prisutna, ali nije ometala žitelje da javno iskažu svoje nezadovoljstvo i ukažu na problem koji imaju

I dok meštani kažu da je njihovom strpljenju došao kraj i da će i narednih dana samoinicijativno organizovati blokade, ranije je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović rekao da put nije u nadležnost Grada, ali da pokušavaju da reše problem meštana, te da je iz gradske kase izdvojeno 6 miliona dinara za izgradnju alternativnog puta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    09:04 // 26. 2. 2022.

    Neka se gospoda iz te ulice lepo kandiduju na izborima i osvoje poverenje naroda, pa će onda imati priliku da uređuju gde će proći kamioni. Gospodin vlasnik tog preduzeća ima ogromnu podršku naroda, preko 80%, što znači da mu ljudi veruju i da može da radi šta hoće! Uostalom, on to radi zbog napretka Srbije i povećanja BDP-a.

  • Alex

    20:30 // 25. 2. 2022.

    U celom Prokuplju u svega 3-4 ulice postoje trotoari. Nikada ni jedna vlast, a ni gradjani nisu to naveli kao problem i kao prioritet za resavanje. Zalosno.

  • u sokačetu u kome se automobili jedva mimoilaze baja parkirao auto

    16:57 // 25. 2. 2022.

    da imamo policiju, kakvu nemamo, ne bi se tako bahatio niko.
    DECA NA ULICU, A ON ZAUZEO BANKINU...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: