Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:19, 7. 6. 2023.

| Društvo

Meštani najavili da će blokirati Čamurlijski put sve dok im ne otvore neki pravac do Niša

Autor:Jovana Stojanović i Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
IMG-168fb998f38bc9f9e038bc6737d7ea08-V
Blokada Čamurlijskog puta; foto: JV-Tamara Todorović

Sat vremena trajala je blokada Čamurlijskog puta, a meštani Trupala time su protestovali, jer već dva meseca zbog radova putuju do Niša čak 45, umesto 10 minuta. Nisu prihvatili poziv gradonačelnice Dragane Sotirovski da danas ipak odustanu od blokade, a meštanin Miloš Stojković napominje da nije ispunila obećanje da će radovi biti završeni do podneva. Zato najavljuje blokade i narednih dana, odnosno sve dok im neki pravac do Niša konačno ne oslobode.

IMG-a0726ba53c4abe91c98b3978912a3097-V Blokada Čamurlijskog puta; foto: JV-Tamara Todorović Oko 16 sati počela je blokada Čamurlijskog puta, a meštani Trupala nisu dozvolili prolaz automobilima do 17 sati, u znak protesta što su im zatvorena jedina dva prilaza do grada, do kog sada stižu kružeći preko Vrtišta.

Tridesetak meštana se okupilo i na kiši blokiralo Čamurlijski put, a policija je takođe bila na protestu i obezbeđivala skup.

Zbog ove blokade se oko 16:30 napravila kolona vozila na uključenju za Čamurlijski put kod kasarne i na ulazu u Niš, policija je bila na terenu i nije dozvoljavala da idu dalje, jer zbog blokade prolaz svakako nije bio moguć, osim za Hitnu pomoć, čije jedno vozilo su meštani već propustili. IMG-fead0dacbc2aefaff656bf38ebad8fc3-V

Na Bulevaru 12. februar, od NIS-ove pumpe je kolona pa sve do uključenja na Čamurlijski put, veliki je zastoj, kamioni stoje, gradski autobus, automobili - javila je novinarka sa terena nešto pre 17 sati.

Najveći problem i razlog ove blokade je, kako objašnjava jedan od meštanina Trupala Miloš Stojković, to što su do Niša ranije stizali za 10, a sada putuju 45 minuta, pa samim tim imaju veće troškove puta.

Put su blokirali, kaže, i pored poziva gradonačelnice Dragane Sotirovski da to ne čine. IMG-d91cce2422c846a1ffe085e51e9762c8-V Blokada Čamurlijskog puta; foto: JV-Tamara Todorović

Mi ne tražimo da obustave radove i sklone skelu, mi tražimo da rade jedan zid i da se obezbedi tako da mi možemo da prelazimo. Jutros je gradonačelnica zvala da obustavimo proteste, da će u 12 sati da bude pušteno. Mi smo u pola 1 došli i ništa se ne dešava. I naravno da nismo obustavili proteste, jer su rekli da će u 12 sati da bude prohodno, a to nije tačno. Mi smo sad krenuli i idemo dalje, nema stajanja i svakog dana ćemo od 16 do 17 časova da blokiramo ovaj put. Jer tamo se ništa ne radi. Mi sad putujemo 45 minuta umesto 10, to je van svake pameti. Nekom da pozli, a selu ima starih ljudi, da treba da dođe Hitna pomoć treba da kruži - napominje Stojković.

Stojković objašnjava da je pre dva meseca zatvoren put od Trupala ka gradu, kao i alternativni pravac prema Popovcu, pa je jedini način da dođu do Niša preko Vrtišta, što znači da moraju da kruže 15 km. IMG-ae48895982d6b8b4a8b751159ef02a76-V

Puteve su zatvorili pre dva meseca i otvorili su ih samo zbog prvomajskih praznika, 1. i 2. maja, i onda su opet zatvorili i iz dana u dan nam govorili da će za nedelju, za dve, onda za dan, za dva dana da ih otvore. U petak su nam rekli da će u ponedeljak da se pomeri skela koja ničemu ne služi, pa su onda rekli u utorak, odnosno juče, onda su pomerili za četvrtak. Znači dokle više, mi ne možemo više da čekamo - poručuje meštanin.

Napominje da je meštanima nepodnošljivo da svakodnevno kruže do grada i da ne razumeju odluke nadležnih da dva alternativna pravca ka gradu rade odjednom.

Zbog svih problema najavljuje blokade svakog dana od 16 do 17 sati, sve dok im ne oslobode bar jedan pravac do Niša.

IMG-52728ee09d2455c3872b7db52f44d08b-V

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana

    00:07 // 8. 6. 2023.

    Bravo ljudi!

  • Kad si poslusni clan

    20:07 // 7. 6. 2023.

    Bravo glasaci/ulizice samo tako, napredno!!!

  • Svako svoj interes gleda

    18:38 // 7. 6. 2023.

    Pa gde ste kad se narod buni protiv svakodnevne nepravde?! Tad ste uzorni glasaci...briga vas za druge, ručkate, vrtite tv kanale i vodite seoske intrige. Sad kad vama dogorelo ukljucili ste mozak. Neka vam ukinu i prevoz, sta ce vam, idite peske...dobro je za zdravlje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: