Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 21. 11. 2019.

| Društvo

Meštani i dalje čekaju da Vučić ispuni obećanje i poseti Rakitu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Od Vučića ni traga ni glasa
Od Vučića ni traga ni glasa; foto; Lj. F.

Skoro 2 meseca nakon obećanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će posetiti selo Rakita i razgovarati sa meštanima o problemu sa izgradnjom mini-hidroelektrane u ovom selu, meštani ga i dalje čekaju. Da li će i kada doći, iz Predsedništva Južnim vestima ne odgovaraju.

Raspoložni su izašli predstavnici Inicijative Odbranimo reke Stare planine nakon sastanka sa Vučićem 28. septembra, jer im je on tad u razgovoru obećao da će predložiti Vladi Srbije da se zabrani izgradnja mini-hidroelektrana u zaštićenim područjima.

Predsednik se nije oglašavao nakon sastanka, ali su aktivisti ORSP preneli njegova obećanja i da će početkom novembra posetiti Rakitu, ali i selo Temska na Staroj planini.

Dobili smo obećanje da će predsednik posetiti Temsku i Rakitu, kao mesto o kome smo najviše pričali i akutnoj situaciji u tom selu. Ministarstvo građevine će poslati inspekciju u Rakitu kako bi proverili na koji način se gradilo tamo - rekli su tada aktivisti.

Prošla je polovina meseca, a Vučić i dalje nije došao u Rakitu. Meštani nisu sigurni da će predsednik ispuniti obećanje, a na udaru kritika je predsednik Saveta Mesne zajednice Desimir Stojanov koji je prisustvovao sastanku i preneo Vučićevo obećanje. vučić Obećanje ludom radovanje?; foto: Vanja Keser

Svakodnevno trpim kritike da obmanjujem meštane Rakite. Kontaktirao sam njegovog sekretara Kojića (Ivica Kojić, šef kabineta, prim. aut.), kako su krenule priče da neće doći. Odgovorio mi je da dolazi sigurno i da ćemo biti obavešteni naknadno. Ali s obzirom na njegovo zdravstveno stanje, sad nisam siguran - kaže Stojanov.

Meštani su očekivali posetu u danu kada je dolazio na jug Srbije povodom otvaranja istočnog kraka Koridora 10, ali posete nije bilo.

Odgovor na pitanje da li će posete uopšte biti i kada, novinari Južnih vesti nisu saznali u Predsedništvu.

Iz Službe za saradnju sa medijima ne odgovaraju na pitanja koja su upućena mejlom, a na pozive i SMS poruke nije odgovorio ni šef Vučićevog kabineta ivica Kojić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • пензионер МАРК

    12:08 // 30. 11. 2019.

    Ма доћи ће он али на куково лето!

  • Dodži dodži

    14:19 // 22. 11. 2019.

    Dođi dođi, ali preko Babušnice, da vidiš kakvi su nam putevi, da vidiš kako se davimo u smeću, da vidiš koliko nezaposlenih imamo, da vidiš šta su tvoji podređeni napravili od Babušnice. Dođi, da te dočekamo kako zaslužuješ.

  • Gaga

    18:39 // 21. 11. 2019.

    Šta će vam AV?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: