Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 21. 6. 2022.

| Društvo

Meštani leskovačkog naselja asfalt čekaju decenijama, a prašinu mogu da izvoze

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
20220621_123211
Prašina tokom letnjih meseci najveći problem meštana Donjeg Sinkovca; foto: M. M.

Zbog radova na rekonstrukciji kolovoza od Leskovca ka Lebanu glavna saobraćajnica je zatvorena, a jedan od alternativnih pravaca je put pored kasarne "Vojvode Petar Bojović" u Donjem Sinkovcu. Na asfaltiranje tog puta meštani čekaju više decenija, a danas i juče, kako kažu, guše se u prašini jer je saobraćaj preopterećen. Iz Direkcije za urbanizam kažu da znaju za problem Sinkovčana i obećavaju skoro asfaltiranje 600 metara te ulice.

Ovo je neizdrživo - tim rečima meštani Donjeg Sinkovca opisuju trenutno stanje na njihovom neasfaltiranom putu koji je pritom pun rupa. Upravo zbog lošeg stanja u kom se nalazi, iako se prostire pored kasarne i Regionalnog centra za obuku vojnika, tim putem uglavnom idu samo oni koji preko njega moraju do svojih kuća.

Međutim, obustava saobraćaja na glavnoj saobraćajnici ili, kako ga meštani zovu, na lebanskom putu, uticala je na to da svi oni koji žive u selima između Leskovca i Lebana idu putem gde, i kada idete minimalnom brzinom, iza sebe ostavljate prašinu. 20220621_123257 Put nadležni rodovno ravnjaju, ali se posle kiše rupe opet vraćaju; foto: M. M.

Za ova dva dana je prošlo vozila koliko za ceo mesec otprilike. Prašinu imamo za izvoz, ovo je nedopustivo više. Čekamo taj asfalt decenijama, obećavaju pred svake izbore i ništa. Rekli su i da će da bude ove godine, ali oni rade lebanski put, a mi ćemo ostati da se gušimo u prašini i da idemo preko ovih rupa - žale se Sinkovčani.

Nadeležni taj put ravnjaju, kažu oni, on se samo podiže, a funkcionalan je za vožnju samo do prve kiše.

Dođu, izravnjaju, posipaju ga peskom i odu. Padne prva kiša i eto opet rupa i prašine. Mi svoja vozila sve ostavljamo iza kuće jer ne možemo da zaradimo samo za pranje kola, a ljudi koji rade u kasarni i ostavljaju vozila na putu, odrade smenu i kada dođu po njih, siguran sam nekada ne mogu ni da ih prepoznaju od prašine. Put je ovakav kakav jeste delimično i zbog tenkova koji su se ranije njime kretali, ali su obećali da reše taj problem - priča jedan od meštana.

20220621_123424 Automobile prekrila prašnina; foto: M. M.Iz Direkcije kažu da su upoznati sa problemom, te da je izvođač radova obezbedio cisternu vode koja redovno ide i posipa neasfaltirani put.

Jutros smo baš insistirali na cisternama i da one prolaze, posipaju vodu kako ne bi bilo prašine. Što se tiče asfaltiranja, plan je da bude urađen asfalt u dužini od 600 metara. Radimo, asfaltiramo, cilj nam je da svi putevi budu dobri, što može da se vidi. Molimo Sinkovčane za strpljenje, biće urađeno - čim se ukaže prva prilika - kažu iz Direkcije.

Za neasfaltirani put Sinkovčani krive i sami sebe, jer se žale da svi oni koji žive u asfaltiranim ulicama ne pridaju previše značaja ovom problemu, bez obzira što ih taj put vodi do groblja ili igrališta.

Priznaju i da nekoliko puta sami nisu uspeli da se dogovore i da probaju nešto što su pre nekoliko godina uradili meštani Kukolovca, koji su zbog najave bojkota izbora 2020. godine dobili asfalt i postali, bar za njih, primer dobre prakse.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: