Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 27. 7. 2021.

| Društvo

Meštani Supovca više od nedelju dana bez vode, iz Vodovoda kažu da rade na rešavanju problema

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
voda
Meštani Supovca više od nedelju dana bez vode; foto: T. T.

"Na ovu vrućinu da nema vode po ceo dan" - komentariše problem sa vodosnabdevanjem meštanka Supovca, pa ističe da je takva situacija više od nedelju dana. Razlog suvih slavina nije joj poznat, ali je zabrinuta što u selu nema ni cisterne sa pijaćom vodom. Da uveliko rade na rešavanju problema navode iz Javno-komunalnog preduzeća Naissus, a pored kvara na mreži koji još ispituju, navode da pojedini žitelji nemaju vode i zbog neracionalnog trošenja u drugim domaćinstvima.

Od prošle nedelje u Supovcu nema vode, kaže Marina Savić iz tog sela. Kontaktirala je više puta nadležne službe, ali navodi da još ne zna koji je razlog nestanka.

Na ovu vrućinu da nema vode po ceo dan. Jutros kada sam krenula na posao nisam imala vode. Znam kada god dođem s posla u pola 5 nikada nemam vode, nemam uopšte vode - navodi ona.

Iz Naissus-a kažu da je problem kompleksniji i da već duže vreme ispituju gde se pojavio kvar. Problem vodosnabdevanja bi mogao da bude rešen do kraja nedelje, pod uslovom da je u naselju Kitica, ili tek avgusta.

To može da bude do 10. avgusta ili do 20. avgusta. Ja to ne mogu da preciziram, jer to zavisi da li će sad da bude nešto u ovom naselju, da li će tu da se nađe ili je problem na nekom trećem mestu. Mi smo ispitivali i u gornjem delu sela i tamo kod rezerovara i na još nekim mestima kod groblja, jer je to mreža koja je njihova stara, interna mreža koju smo mi prihvatili u sistem, odjednom je došlo do problema da se negde voda gubi - dodaju.

Nestanak vode, iz tog preduzeća povezuju i sa neracionalnim trošenjem u domaćinstvima nižih predela.


Meštani traže postavljanje cisterne u selu

Na raspolaganju nemaju ni cisternu sa pijaćom vodom, na šta je Savićeva ukazivala nadležnom preduzeću.

Kada sam bila uporna za tu cisternu pijaće vode da pošalju, pošto ima starih ljudi, ima dece u selu, da pošalju barem jednom dnevno cisternu, oni su rekli da nemaju - dodaje Savićeva.

Da cisterna nije postavljena u selu potvrđuju i iz Vodovoda, a kao razlog navode prioritetna mesta.

Trenutno imamo cisterne na više lokacija, grad je veliki. Bela Palanka je bila poplavljena i tamo šaljemo cisternu, prosto imamo ograničen broj cisterni, tako da se određuju prioriteti gde će i na koju stranu - navode.

Podsetimo, i ranije je Supovac ostajao bez vode zbog kvarova na mreži.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Snezana

    14:00 // 28. 7. 2021.

    Svakog dana zovem vodovod,moleci da bar nocu puste vodu i svakog dana dobijem drugi odgovor ili izgovor u cemu je problem i gde je kvar.
    Mislim da bi ga vrlo brzo nasli da je u gradu,posto je u selu,nije im bitan.
    I cisternu obecavaju svakog dana i naravno nema je.
    Za deset kodina molimo zivim u selu,nikad se nije desilo da kvar ne otklone vrlo brzo.Ovo sto resavaju nedelju dana je vrlo tajsnst

  • Krle

    16:55 // 27. 7. 2021.

    Rekli da ispituju kvar?? ko ga ispituje? istoričar? Kvar treba da se otkloni, ne da se ispituje.Nek ga ispituju kasnije. Bate, šta doživesmo da nam istoričari ispituju vodovodnu mrežu.Bruka.

  • Cobi

    16:52 // 27. 7. 2021.

    Ako su rekli iz vodovoda, onda ništa.Bitno je šta kažu ovi iz kanalizacije, sve sa istoričarem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: