Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 23. 1. 2023.

| Društvo

Meštani sela u okolini Medveđe zarobljeni u blatu, investitoru šansa da završi radove u 2023. godini

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
IMG-57f6743a97e803ebd4cae02b753e9771-V
Umesto šljunka investitor hteo da im put naspe kamenom iz obližnjeg potoka; foto: Čitalac

Da zbog blata na putu do mahale Šišince u medveđanskom selu Gornji Bučumet ne može da se dođe, tvrde meštani tog sela, koji za to krive privatnog investitora koji je put dugačak 600 metara najpre pokušao da naspe kamenom, umesto šljunkom, a zatim obustavio radove. Predsednik Opštine Medveđa Dragan Kulić tvrdi da su radovi obustavljeni usled lošeg vremena, da je potpisan aneks ugovora, kao i da će taj put biti završen u 2023. godini.

Privatni investitor Arso-kom iz Preševa, firma koja dobija skoro sve poslove i u Opštini Medveđa, ali da posao za koji dobijaju novac iz republičkog ili opštinskog budžeta ne obavljaju kako treba uvideli su i meštani sela Gornji Bučumet, koji tvrde da je privatni investitor put koji vodi do njihovih kuća, umesto šljunkom, hteo da naspe kamenom iz obližnjeg potoka, što ih je nateralo da reaguju i o tome obaveste predsednika Opštine. IMG-53c092101b975b82c947020f400d617f-V Problmi meštana sela Gornji Bučumet nastavljeni i u 2023. godini; foto: Čitalac

Imamo problem svake zime sa time i borili smo se da se on konačno uradi. Kada smo to konačno uspeli, došao je investitor koji je pokušao da put umesto šljunkom, kako je predviđeno, pospe kamenom iz obližnjeg potoka. Mi smo to uvideli i sprečili to tako što smo pozvali predsednika Opštine i rekli mu šta se dešava. Taj put je trebalo da bude gotov prošle godine, a izvođač se pokupio i otišao. Mi smo ostali zarobljeni u blatu, ali i onemogućeni da se njime krećemo. Oni održavaju sve puteve u Medveđi i rade posao na isti ovaj način - žale se meštani.

Sa problemom puta u selu Gornji Bučumet upoznat je i predsednik Opštine Medveđa Dragan Kulić, koji za Južne vesti kaže da su radovi stali zbog lošeg vremena, ali da će oni sigurno biti završeni tokom ove godine. IMG-a5b2ddd697a648c4897c2ab1aae041cc-V Predsednik Opštine kaže da je napravljen aneks ugovora i da će investitor put završiti čim to vreme dozvoli; foto: Čitalac

Takva je zemlja tamo i posle prve kiše odmah nastaje ogromno blato. Vremenski uslovi nisu dozvolili da put završi kako je bilo planirano, pa smo zbog toga potpisali aneks ugovora sa izvođačem i taj put će biti odrađen čim se ukažu vremenski uslovi za to - rekao je Kulić.

On je dodao i da razume nezadovoljsto meštana sela Gornji Bučumet, ali ih pozvao da budu strpljivi i obećao da će Opština pokušati da njihov problem što pre reši.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: