Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 10. 12. 2021.

| Društvo

Meštani sela u okolini Žitorađe peticijom traže asfalt i kontejnere

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
rupe na putu
Put često neprohodan zbog kiše i velikih rupa; Foto: D. P.

Više od polovine od skoro 400 stotine meštana sela Donji Drenovac u opštini Žitorađa potpisalo je peticiju u kojoj traže da im se hitno asfaltira put do sela, ali i postave kontejneri koji bi se svakodnevno praznili. Peticiju su predstavnici sela predali na pisarnici Opštine, a predsednik Opštine Ivan Stanojević kaže da još nije dobio njihov zahtev, ali da je u toku javna rasprava o budžetu i da svaki građanin može da predloži kako će se trošiti pare u 2022. godini.

Meštani ističu da Drenovac spada u jedno od većih sela, da ima osnovnu školu, ali da je nemoguće, naročito tokom zime, doći do sela jer je prilazni put gotovo neprohodan. deponija Divlje deponije na više lokacija u i oko sela Drenovac; Foto: D. P.

Godinama nam svaka vlast pred izbore obećava asfaltiranje puta koji je tokom leta pun prašine, a zimi se stvara blato i velike bare koje je pešice teško zaobići. Mi smo siti lažnih obećanja, tražimo da nam se pod hitno asfaltira put jer ćemo u suprotnom preuzeti i druge korake koji ne idu u prilog nikome, a najmanje predstavnicima vlasti – kaže meštanin Donjeg Drenovca.

Ističe da je možda i veći problem koji sve više predstavlja pravu ekološku katastrofu u ovom kraju postojanje velikog broja divljih deponija koje se prave jer ljudi nemaju gde da bacaju đubre, pa ono završava pored puta i u okolnim potocima. rupe na putu Put često neprohodan zbog kiše i velikih rupa; Foto: D. P.

Građani koji žele da na legalan način odlažu otpad moraju da ga nose do Žitorađe ili Niša i tamo ga izbace. Posebno zabrinjava činjenica da se divlja deponija nalazi na putu ka osnovnoj školi u selu, pa deca prolaze i udišu opasne supstance, kao i smrad i potencijalnu zarazu – tvrde meštani.

Dodaju i da ima i drugih problema koji se iz godine u godinu samo gomilaju, a da ih lokalna vlast nikada nije obišla, niti pokušala da reši bilo šta, osim u kampanji pred izbore kada im se sve obeća.

Predsednik Opštine Ivan Stanojević kaže da još ne zna o kom zahtevu se radi i da će se nakon javne rasprave usvojiti opštinski budžet po kome će se opredeliti sredstva za infrastrukturne radove u 2022. godini. deponija

U toku je javna rasprava nacrta odluke o budžetu za 2022. godinu. Nakon toga će stručne službe obraditi sve zahteve i predloge građana i uputiti Opštinskom veću na razmatranje - kratko je prokomentarisao Stanojević.

Dodaje i da će nakon toga nadležne službe doneti konačan predlog odluke o budžetu i uputiti ga Skupštini na usvajanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Није него

    15:52 // 11. 12. 2021.

    Само напред предизборни асфалт,можда и буде,ха ха

  • Tajanstveni Alan

    21:00 // 10. 12. 2021.

    S obzirom da ste tvrdo jezgro sns-a, zalite se svojim odbornicima i narodnom poslaniku, sto trcaste u 7 ujutru da ih izglasate ! Koga briga, sto ste naivni ,pa vas ne sljive vise !

  • Sale

    17:09 // 10. 12. 2021.

    Tražite od Cece ona ima narodne pare...

    • Žitomir

      20:14 // 10. 12. 2021.

      A pa nema ona tolko kolko treba, od 5.000.000 DM vratila 1 milion a za resto nosila nanogicu 6 meseci, malo li je!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: