Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 4. 7. 2020.

| Društvo

Meštani tvrde da su radnici nakon izbora "nestali" sa Jelašničkog puta, u Koridorima kažu sve po planu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
jelasnicki put foto citalac
Jelašnički put bez radnika; foto: Čitalac

Dok građani Niša iz Železničke ulice, poznate i kao Jelašnički put, kažu da je rekonstrukcija njihove ulice počela nedelju dana pred izbore, a da nakon glasanja radnika više nema, u Koridorima Srbije kažu da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom i da će sve biti završeno pre roka.

Mašine i radnici koji su ostajali dok ne padne mrak - slika je Železničke ulice, prema tvrdnjama građana, koja je viđana u poslednjoj nedelji pred izbore koji su održani 21. juna.

Ulica je počela da se rekonstruiše jedno nedelju dana pre izbora i radnici su non-stop bili tu. Bio je i gradonačelnik, zamenik, čelnici opštine Niška Banja i prođoše izbori i više nema nijednog radnika. Ostala je raskopana ulica, prašina na sve strane, a prozore ne smemo ni da pomislimo da otvorimo. Automobili su nam puni prašine. Dvorišta takođe - pišu meštani ovog dela Niša.

jelasnicki put3 foto citalac Prašina na vozilima i kužama; foto: ČitalacKažu da od 22. juna radnika nisu videli i dodaju “da je voziti tim putem pravo umeće”.

Svakodnevno se stvaraju velike gužve, saobraćaj je usporen i otežan. Inače je to put kojim se sa Niškom Banjom, pored Jelašnice, povezuje još 5 sela. Autobusi stalno kasne jer se saobraćaj odvija samo jednom trakom. Obzirom da su u toku intenzivni poljoprivredni radovi, poput žetve i obrade zemljišta, doći će do nekih nesreća jer su na nekim mestima presečeni i ulazi ka poljskim putevima, a ovaj deo je veliko poljoprivredno zemljište meštana Jelašnice - pišu meštani.

Posle primedbi građana, JUžne vesti pisale su nadležnima. Stigla je i informacija da su radnici opet na terenu,

U Koridorima Srbije, preduzeću preko kojeg se obavljaju radovi, kažu da se sve radi predviđenom dinamikom.

Radovi u Železničkoj ulici odvijaju se u skladu sa usvojenim dinamičkim planom i ugovorenim rokovima koji će biti ispoštovani. Radovi su u toku, završetak radova očekuje se do 20.07.2020. godine, iako je ugovoreni rok za završetak 31.08.2020. godine - kažu u Koridorima.

jelasnicki put2 foto citalac U Koridorima kažu da su se radnici vratili; foto: ČitalacRekonstruisaće deonicu od skoro 3,5 km, a vrednost radova je oko 71 miliona dinara. Za taj novac, kako kažu, deonica će biti proširena.

Predviđena je zamena i pojačanje kolovozne konstrukcije uz rušenje kompletnog postojećeg asfaltnog zastora. Planirana su proširenja kolovoza na mestima gde je postojeći kolovoz nedovoljne širine. Autobusko stajalište na početku predmetne trase sa desne strane je definisano sa stajalištem van osnovnog kolovoza dok su ostala 3 definisana kao stajališta na kolovozu. Radovi na saobraćajnim i ivičnim trakama i bankinama - kažu u Koridorima.

Pored toga, dodaju, biće očišćeni i postojeći odvodni kanali pored puta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • gorce..

    18:18 // 6. 7. 2020.

    A tek ul. Rezveltova u N. Banji, nekih 200-300 metara od Jelašnič;kog puta do kružnog toka ka Novom groblju je presvučeno tankim slojem asfalta 5 dana pred izbore a druga polovina do hotela Ozren ce da čeka sledeće izbore.

  • Bruno

    21:15 // 5. 7. 2020.

    Biće ko u Kukulovcu, ili kako se zvaše. Pred sledeće izbore doći će drobnjak.,

  • Naissus

    18:34 // 5. 7. 2020.

    Juce sam 3 puta prosao tuda i sva tri puta morao sam da operem vozilo. Put je neprohodan i daleko je od zavrsetka. 20-ti je maltene "sutra", ovo tesko da bude gotovo do kraja godine. Naravno, govorim o kvalitetnom asfaltu a ne o buckurisu koji mogu da smute za 2 nedelje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: