Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 6. 6. 2023.

| Društvo

Meštanima Trupala blokirana dva puta, najavljuju blokadu Čamurlijskog

Autor:Tamara Todorović, Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
IMG-b51dd13310a0f45eb13e63710115e134-V
Podvožnjak zatvoren zbog radova; foto: JV

Zbog radova na nadvožnjaku građani već dva meseca iz pravca Niša ne mogu do Trupala preko Čamurlijskog puta, a od pre nekoliko nedelja ista je situacija i preko sela Popovac. S obzirom na to da moraju da obilaze preko 15 kilometara kako bi došli do svojih kuća, sutra će, 7. juna, u 16 sati blokirati Čamurlijski put.

Meštanin Trupala kaže da je pre dva meseca zatvoren put iz sela ka Čamurliji, a da su za to vreme na terenu bila svega po dva radnika. IMG-dfecbaf1556469e4f982131366f63ce7-V Prolaz je zatvoren i iz bezbednosnih razloga; foto: JV

Mi smo tri četiri puta išli, nikoga nismo zatekli. Ima jedan momak koji radi i jedan nadređeni. Oni stalno govore da će put biti prohodan za dan - dva i tako već dva meseca. Poslednji put su nam rekli da će danas završiti, kako se to nije dogodilo, blokiraćemo Čamurlijski put u znak protesta - kaže meštanin.

IMG-65d7cdb5bfa77a704a33a310bb6b5722-V Zatvoren i prilaz iz Popovca; foto: JVNakon toga, kaže da je zatvoren i put između Trupala i Popovca, pa su tako zatvorena jedina dva prilaza do grada, do kog sada stižu kružeći preko Vrtišta

Ne znamo zašto je i taj put preko Popovca zatvoren, ali su dva jedina direktna pravca i sad, ne daj Bože, da nekome pozli, što se stiže za nekih 10 kilometara, mi sada kružimo oko 17 kilometara - objašnjava on.

Kako stoji na sajtu JP "Putevi Srbije", deo na Čamurlijskom putu koji vodi do petlje Aleksinački Rudnici zbog radova će biti zatvoren do 11. juna.

Ipak, osoba koja se bez imena predstavila kao odgovorna za radove koji se tu izvode, kaže da imaju rok do kraja meseca, kada će sve biti završeno. Kako se može videti na terenu, rekonstruiše se nadvožnjak, odnosno most koji je po sredini "otvoren", a zbog skele ni građanima ni vozačima nije dozvoljen prolaz. IMG-e4ac19af3765866052164b57e118c930-V Radovi na kolektorskoj mreži; foto: JV

Dva radnika uređuju bočne zidove podvožnjaka, a radnike koje je novinarka Južnih vesti zatekla u selu Popovac kažu da je put raskopan i zatvoren zbog radova na kolektororskoj mreži koja bi trebalo da spaja Čamurlijski krak sa Popovcem.

Radovi će biti gotovi do kraja meseca - kaže jedan od radnika.

Upravo neizvesnost oko toga koliko će radovi zaista trajati, naterala je meštane da sutra na jedan sat blokiraju Čamurlijski put, u blizini servisa Iveco, kod skretanja za Trupale i tako skrenu pažnju javnosti na više nedeljni problem, zbog koga ne mogu nesmetano da se kreću, kako su rekli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sone V Trupalcanin

    08:11 // 7. 6. 2023.

    Da vam kazem ja za svoju zemlju Srbiju, svoj grad Nis i svoje selo Trupale uradio bih sve sto treba i vise od toga
    Ali ovo sa nadvoznjacima i blokiranim putevima je preraslo u bezobrazluk
    U redu 15tak do 20 dana popravka ali ovoliko dugo to je nesposobnost i nestrucnost
    I na kraju im se debelo plati ta nesposobnost i nestrucnost a narod trpi i sve to placa

  • Domorodac

    05:23 // 7. 6. 2023.

    Ej fala Bogu i Trupale da izadje u novine.
    Ima da citaju od nas i za 100 godine.
    I da se krste.

  • Ivan

    00:11 // 7. 6. 2023.

    Kažu neke tete s televizije: Slavimo Beograd na vodi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: