Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 3. 12. 2023.

| Društvo

Meštanima naselja "Nikola Tesla" pre mesec dana raskopali ulicu, sada "grcaju" u blatu

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
borisa krajgera 1
Put blata vredan; foto: čitalac

Zbog zamene vodovodnih cevi u Ulici Borisa Krajgera, ta i još dve sporedne ulice, raskopane su već mesec dana pa meštani sada "grcaju" u blatu i ne mogu nesmetano da prolaze. S obzirom na to da radnike često prebacuju na radove u drugim ulicama, građani strahuju da posao neće biti završen skoro, pa apeluju na nadležne da hitno reaguju.

Loša procena o početku radova usred hladnih i kišnih dana, pojedinim meštanima naselja "Nikola Tesla" u Nišu, već mesec dana zadaje glavobolju. Razlog je zamena azbesnih cevi koja, prema proceni stanovnika, nikako da se privede kraju.

To za posledicu ima što su kompletna ulica, ali i dve poprečne, potpuno izrovarene i u blatu koje je nemoguće zaobići. borisa krajgera 3 Već mesec dana u blatu; foto: čitalac

Mislim da mi nećemo skoro da isplivamo iz tog blata. Trenutno nema radnika, oni dođu obično petkom ili kad kiša počne da pada, tada dođu da rade kod nas, a pre toga kad je lepo vreme niko ne dolazi, tada ih sele na drugo gradilište, što nije njihova krivica - kaže meštanin.

Objašnjava da ih je predsednik Opštine Niška Banja Dušan Živković posetio na Aranđelovdan, tokom obeležavanje slave i da je tada obećao da će radovi ubrzo biti gotovi. Međutim, slike sa terena govore drugačije. borisa krajgera 4 Greda drži banderu da ne padne; foto: čitalac

Mi ne vidimo neko ubrzanje, niko i ne dolazi, a posle toga su počele kiše i svakodnevni haos zbog blata - objašnjava meštanin.

Osim što prolaze kroz blato, u jednoj od poprečnih ulica uglavljena je greda koja, kako objašnjavaju meštani, drži banderu da ne padne i predstavlja potencijalnu opasnost za sve koji tuda žele da idu.

Kada meštani mogu da očekuju završetak radova, do objavljivanja ovog teksta predsednik Opštine Niška Banja nije odgovorio.


U blatu i meštani Ulice Vase Koljevića

U istoj situaciji su i stanovnici Ulice Vase Koljevića, iako tamo sada nema nikakvih radova. broj 6 vase koljevića Na asfalt se čeka godinama; foto: čitalac

Oni su bez asfalta od kako su naselili tu ulicu, ali se situacija pogoršala od kako su radnici niške Distribucije septembra meseca 2022. godine kopali radi uvođenja struje.

Pojedini stanari uspevali su da stupe u kontakt sa nadležnima i gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski, ali osim par utešnih reči kako će problem biti rešen, meštani nisu dobili ništa.

Odgovor od predsednika Opštine, po drugi put, nije dobila ni redakcija Južnih vesti. borisa krajgera 2 Kroz blato do kuće; foto: čitalac

Verovatno ćemo u nekon narednom periodu ili pred lokalne izbore dobiti takvo obećanje, jer tada uvek obećavaju, ali mislim da je običan asfalt dostojan svakog čoveka i osnovna potreba, a ne neki luksuz, pa samim tim ovo je samo pokazatelj nemara nadležnih u našoj Opštini - kaže jedna meštanka.

Dok nadležni ne pokažu volju da meštanima obezbede asfalt, oni će i dalje ići preko udarnih rupa i blata, a u svoje domove ulaziće blatnjavim cipelama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • M.S

    07:52 // 4. 12. 2023.

    Tako nam i treba,bolje nismo ni zasluzili ali ce zato
    17.decembra uvece biti opstenarodnog veselja
    ukoliko ne daj boze isti dobiju izbore

  • Гага

    19:33 // 3. 12. 2023.

    ...недај Боже,да изгуби"Тата"
    Остаде вам улица од блата...!

    • Асвалтираће

      21:00 // 3. 12. 2023.

      Не плашите народ да страхује и стрепи
      ако изгуби тата очух ће вам плочице излепи.

  • irena

    16:08 // 3. 12. 2023.

    Bitno je da se vidi da kao 'rade'. Do glavne autobuske stanice cemo verovatno camcima. Ma to je toliki bezobrazluk da ne postoji rec kojom to moze da se opise.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: