Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 8. 1. 2024.

| Društvo

Meteorolozi najavljuju ledene dane, u Nišu potrebno ispod -5 stepeni da bi Toplana grejala i noću

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Radijator toplana grejanje; foto: JV-Ljubica Jocić
Od minusa zavisi da li će niška Toplana grejati i noću; foto: JV/Ljubica Jocić

Za dva dana u Nišu bi prema prognozama moglo da bude i -8 stepeni, meteorolozi najavljuju ledene dane, mraz, susnežicu i najviše temperature oko nule. Iz niške Toplane pojašanjavaju da je potrebno da bude ispod -5 stepeni tokom noći kako bi prešli na 24-časovno grejanje i da prate vremensku prognozu na osnovu koje će donositi odluke.

U Srbiji je danas oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom koji će u nekim mestima napraviti i snežni pokrivač. U Nišu je jutro počelo kišom i susnežicom, do kraja dana je moguć i jači sneg, a temperature će se kretati od 3 stepena do nule.

Slično meteorolozi prognoziraju i za sutra - ledeni dan, ujutru slab mraz i temperature koje će se kretati oko 0°S.

U Nišu u utorak, 9. januara tokom dana oblačno, ujutru i pre podne sa slabim snegom, posle podne prestanak padavina, a uveče i delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, posle podne severoistočni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od -2 do 0 °S - najavljuju meteorolozi.

Narednih nedelju dana meteorolozi najavljuju ujutru hladno vreme uz umerene i jake mrazeve, a danju umereno oblačno, uglavnom suvo do kraja radne nedelje, a moguć sneg za vikend. Toplana grejanje; foto: JV-Ljubica Jocić Od minusa zavisi da li će niška Toplana grejati i noću; foto: JV/Ljubica Jocić

Republički hidrometeorološki zavod prognozira da će u Nišu najhladnije biti u sredu, 10. januara i to -8 stepeni, a do kraja nedelje najniže temperature oko -6 stepeni, najviše do svega 1 stepen.

Ipak, ovakva prognoza vremena još ne znači da niška Gradska toplana prelazi na 24-časovno grejanje.

Pratimo svakodnevno prognoze. Još ništa nje odlučeno u vezi celonoćnog grejanja, jer još uvek nisu prognozirane temperature ispod -5 tokom noći, što je neka granična temperatura za prelazak na 24h grejanje. Ukoliko bude hladnije, grejaćemo i tokom noći - navode iz Gradske toplane.

Niška Toplana je grejala noću za vreme praznika i takav režim je za sad izvestan još za noć uoči "srpske" Nove godine, 13. na 14. januar, dok će za ostale dane grejanje zavisiti od toga koliki će biti minus.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Duduk

    08:21 // 9. 1. 2024.

    Sta bre -5? Dizi tu granicu na -50. Jesu glasali? Jesu. I opet ce.

  • MilosNis

    03:11 // 9. 1. 2024.

    Bitno je da se placa svakog meseca i da se prate nivelacije cena sa inflacijom, rastom cena na malo, trgovinom energenata, ratovima, krizama, strajkom radnika u skladistu gasa u Francuskoj I sa zaledjenim Dunavom…. A grejanja ako bude, bude.

  • Auttrikter

    18:01 // 8. 1. 2024.

    Boze, kako li je pametan ovaj iz Toplane, sto daje ovakva saopstenja? ! Postoji Uredba grada ! Mora da je neki menadzer strukovnih studija, takvi sve znaju, od lokomotive do rakete !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: