Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 25. 7. 2023.

| Društvo

Meteorolozi upozoravaju: Vrućine na jugu, a onda naglo zahlađenje, olujni vetar i kiša

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
vrućine u Nišu
Vrućina danas, ali od sutra jaka kiša, grmljavina i grad; foto: Jelena Mišić

Veoma toplo biće danas u celoj Srbiji, a posebno na jugu, gde se očekuje i 40 stepeni, upozoravaju meteorolozi. U toku noći i u sredu 26. jula najavljuju naglu promenu vremena, kada će biti između 10 i 15 stepeni hladnije, uz pljuskove sa grmljavinom i olujni vetar. Dodaju da se u Nišu očekuje velika količina kiše za kratko vreme.

Za utorak, 25. jul postoji upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda na visoke temperature, jer će biti između 37 i 40 stepeni u najtoplijem delu dana, ali upozoravaju i da će naglo zahladeti u noći između utorka i srede, 26. jula.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature (u većini mesta za 10 do 15 stepeni) krajem dana zahvatiće severne, a u sredu ujutru i pre podne će se proširiti na zapadne i centralne, a sutra posle podne i na ostale predele Srbije. U zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s) - navode meteorolozi.

U Nišu za sutra prognoziraju da će ujutru i prepodne biti pretežno sunčano, a posle podne promenljivo oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Upozoravaju da se očekuje i grad, kao i velika količina kiše za kratko vreme, uz jak i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine, a temperature će biti od 21 do maksimalno 30 stepeni.

Slično prognoziraju i za celu Srbiju.

Srbija, prognoza za 26.07.2023. godine: Umereno do potpuno oblačno, vetrovito i osetno svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, samo će ujutro i pre podne na jugu i istoku Srbije biti pretežno sunčano. Vetar umeren i jak, severozapadni. U zoni najjačih razvoja očekuju se grad, velika količina padavina za kratko vreme, kao i jak i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine. Najniža temperatura od 18 do 22 °S, a najviša dnevna od 22 °S na severu do 32 °S na jugu Srbije - navode iz RHMZ.

U narednih nedelju dana, do 2. avgusta, prema prognozi RHMZ biće promenljivo vreme - u četvrtak 27. jula očekuje se postepeno razvedravanje, uz moguću kratkotrajnu kišu na jugu i istoku, a do kraja nedelje biće pretežno sunčano i umereno toplo.

Za vikend se prvo u subotu posle podne u brdskoplaninskim, a u nedelju uveče na severu i zapadu zemlje, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, koji će se u ponedeljak uz pojačan severni vetar, proširiti i na ostale krajeve, dok će od utorka biti suvo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: