Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 23. 4. 2018.

| Društvo

Mihajlović: Ako Niš ne želi da Država upravlja aerodromom, ne mora

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Zorana Mihajlovic
Ministarka poručuje da ako Niš ne želi, ne mora da pokloni aerodrom; foto: Vanja Keser

Iako je nedavno rekla da je niški aerodrom bio i da će ostati državni, ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović sada kaže da odluku o tome da li će biti poklonjen Republici ipak treba da donesu odbornici niške Skupštine, te da “ako Niš to ne želi, do toga ne mora da dođe”.

Ponovila je da bez daljih ulaganja “Konstantin Veliki” ne može da se razvija i prati aerodrome u okruženju. Ipak, ministarka ponovo nije objasnila zbog čega on mora da bude u vlasništvu Države da bi se u njega ulagao novac svih građana, pa i samih Nišlija.

Sedam miliona evra potrebno je da bude uloženo u izgradnju kontrolnog tornja i druge opreme, a još pet miliona da se osposobi da na njega sleću i drugi, a ne samo lou-kost kompanije - navela je Mihajlovićeva.

Iako je u svojim obraćanjima o "slučaju aerodrom" Mihajlovićeva insistirala da niški aerodrom treba da se pokloni Državi na upravljanje, pravdajući to milionskim investicijama za koje Grad Niš nema para, sada kaže da ako Niš to ne želi, ne mora.

Naravno, kad je reč o Nišu, odluku o tome da li će niškim aerodromom upravljati Vlada Srbije donose odbornici u Skupštini grada Niša. Ako Niš to ne želi, do toga ne mora da dođe - dodala je Mihajlovićeva.

Za Vladu Srbije je, kako kaže, važno da nastavi da ulaže, ne samo u niški, već i druge manje aerodrome, kao što su “Morava” i “Ponikve”, čije lokalne vlasti su prethodnih dana tražile da država preuzme vlasništvo nad njihovim vazdušnim lukama.

Podsetimo, iako je Grad Niš još vlasnik svog aerodroma, ministarka i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je nedavno poručila da je "Konstantin Veliki" bio državni i da će ostati državni. Iako je niški aerodrom ucenjen da bude vlasništvo Republike da bi se razvijao, ona je najavila da će sprska Vlada ulagati u banjalučki aerodrom, koji niti je državni, niti je u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nislija

    09:59 // 24. 4. 2018.

    Za gospodju ministarku, koja nastavlja da obmanjuje narod. Toranj ne finansiraju drzave nego SMATSA iz sopstvenih sredstava. Ko god da bude vlasnik aerodroma pare za toranj nece davati drzava.
    Ako jednog dana ne dodje do potpune lustracije za sve koji sistematski lazu i obmanjuju narod, onda mozemo odmah da ugasimo svetlo i svi odemo odavde.

  • Tupson

    07:31 // 24. 4. 2018.

    Nis ne zeli da drzava upravlja aerodromom .

  • Numancia

    20:19 // 23. 4. 2018.

    Spinovanje se nastavlja!Nisu ovi ,sto vladaju,toliko pametni,vec postoji agencija koju su dobrano placali i koja je ispitivala mentalni sklop Srba!Pa,na trpezi imamo Siriju,Kosmet,Hrvatsku,busanje Vulina,ubacen i nas aerodrom,Farmu i Zadrugu,samo da prost narod ne misli i kuka kako zivi bedno!
    Zamajavanje par excellance!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: