Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:31, 2. 4. 2018.

| Društvo

Mihajlović: Neće niko da uprti na leđa aerodrom i odnese ga iz Niša

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
aerodrom
Mihajlovićeva "teši" Nišlije time da aerodrom ostaje u Nišu; Foto: A. S.

Dok Nišlije već nekoliko dana burno reaguju i protestuju zbog toga će vlasnik niškog aerodroma ubuduće biti Država, a ne Grad, iako ih za to niko nije pitao, potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović u novom saopštenju pokušava da ih "uteši" pojašnjenjem da “niko neće staviti aerodrom pod mišku” i odneti ga iz Niša i da će “Konstantin Veliki” nastaviti da se razvija.

Građanima koji danima negoduju zbog toga što je, bez ikakve najave, objašnjenja i javne rasprave, gradska vlast odlučila da pokloni nešto što pripada svim građanima Niša, Mihajlovićeva je pokušala da objasni da će Nišlije u svom gradu i dalje imati aerodrom.

Smešno mi je kad slušam neke kvazipolitičare, poput Zorana Živkovića i drugih, koji govore kako je Grad nešto poklonio Vladi. Neće niko da uprti na leđa aerodrom i odnese ga iz Niša, aerodrom ostaje u Nišu i mi ćemo nastaviti da ulažemo u njega i da ga razvijamo, kao što smo radili u prethodne tri godine - navela je Mihajlovićeva.

Zbog toga što nije bilo jasnog objašnjenja za iznenadno darivanje, građani spekulišu da odluka o prebacivanju imovine ima veze sa koncesijom Aerodroma “Nikola Tesla”, što je ministarka odbacila, uz “pojašnjenje” da će to biti jasno svima "kad bude objavljen ugovor o koncesiji”.

Ova Vlada će se i dalje “mešati” u svoj posao i neće dozvoliti da niški aerodrom, koji je važan za Niš, Srbiju i za čitav region jugoistočne Evrope, propadne, niti da mirno gleda kako Nišlije umesto svog aerodroma koriste sofijski - dodaje Mihajlovićeva.

Ponovila je da je najmanje 5 do 10 miliona evra potrebno dodatno da se uloži u infrastrukturu da bi niški aerodrom opstao, uključujući i novi toranj, ali da ovo preduzeće prihoduje sa oko 60 miliona dinara, te da ne mogu da isplate ni plate radnicima, za koje je, kako kaže, potrebno oko 110 miliona dinara.

Pohvalila se i investicijama Države, koja je od 2014. godine, kako kaže, u niški aerodrom uložila više od 3,5 miliona evra da bi on funkcionisao.

Bez ovih investicija, danas bi niški aerodrom imao oko 1.000 putnika, koliko je imao 2014, kad ih je imao 1.335. Danas ovaj aerodrom ima više od 330.000 putnika jer smo uložili u njega i nastavićemo da ulažemo - kaže Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva će, kako su najavili iz njenog kabineta, u utorak 3. aprila doći u Niš, a iako u agendi ne piše da je povod poklanjanje aerodroma, ona će od 11:30 imati sastanak u Gradskoj kući sa gradskim rukovodstvom.

Podsetimo, iako se donedavno hvalilo funkcionisanje niškog aerodroma i prognoziralo se da će on moći samostalno da se finansira, pa je Grad ukinuo većinu subvencija za nišku vazdušnu luku, te “iluzije” nedavno je razbila upravo Mihajlovićeva koja je navela da gradska vlast nije u stanju da ulaže dovoljno para u aerodrom, pa je morala da ga pokloni.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je za darivanje okrivio Demokratsku stranku i rekao da nije reč o poklonu, već o navodno neispoštovanom ugovoru između Ministarstva odbrane i Grada Niša iz 2009. godine. Iz ove stranke su poručili da Bulatović ne ume da vodi ni skupštinu stanara, a kamoli ovako veliki grad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pentraksil

    13:59 // 3. 4. 2018.

    Ma ju, sve same francuske sobarice....da, mi smo bukvalno mislili da ce neko da "odnese" niski aerodrom....Ako narode, glasao si, neka te sisaju....

  • Smuk

    10:53 // 3. 4. 2018.

    Uprti SNS-ovce , pa da vidiš neće li ga odnesu !
    "Šta oni znaju šta je aerodrom" ... za vazduplohove !

  • Зоран

    09:47 // 3. 4. 2018.

    Пази причу, дајемо београдски аеродром Французима јер н'умемо да управљамо њиме, али ћемо да узмемо нишки, јер знамо да управљамо њиме.
    БАХАТО И БЕЗОБЗИРНО!
    Могу да причају шта хоће јер знају да се ништа страшно неће десити. Евентуално неки протестић од 200-300 људи, 2,3 дана.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: